Teistmoodi kiluleivad
Kiluleib on täna vist küll kõigi eestlaste laual kohustuslik element, eksole? Minu kiluleivavajadus sai juba tänaseks rahuldatud ja sõin neid hommikusöögiks – sobisid selleks täpselt sama hästi, kui õhtusele pidulauale! Ma pean ütlema, et mulle tegelikult maitsevad kõige tavalisemad kiluleivad või, rohelise sibula, keedumuna ja hea kiluga ka väga, aga täna jagan teiega üht natuke teistsugust retsepti.
Must leib, muna ja kilu on siin alles, sibulat ja võid ei ole – on hoopis tomat ja sweet chilli kaste. Ja see töötab ülihästi. Retsepti välja mõtlemise au endale võtta ei saa, sarnaseid suupisteid pakkus mingil kokkusaamisel mu ema või võib-olla õde – ei mäleta täpselt, kumb need siis tegi, aga igal juhul meelde jäid need väga hästi, sest natuke üllatavad maitsed sobivad omavahel lihtsalt imeliselt kokku.
Mina tegin enda leivad täna suupiste kujul ehk lõikasin musta leiva viilud kolmnurkadeks. Kui tõele au anda, siis kolmnurkasid on natuke tüütu süüa (mitte, et ma neid kõiki ikkagi päris kiiresti ära poleks söönud), aga välja näevad need minu arvates jälle kenad. Kui tahad, siis võid loomulikult valmis meisterdada hoopis tavalise röstleiva suurused kiluleivad või viilud kolmnurkade asemel ruudukujuliseks lõigata.
- 8 kirsstomatit
- Soola
- 1 tl sweet chilli kastet
- 4 viilu musta leiba
- 8 kilufileed
- 8 keedetud ja kooritud vutimuna
- Haki tomatid peeneks, puista üle soolaga ning jäta mõneks minutiks seisma.
- Seni rösti leib, lõika viilud neljaks ning säti need serveerimisvaagnale.
- Pigista tomatitest üleliigne vedelik välja ning sega need kokku sweed chilli kastmega.
- Jaota segu võrdselt leivakeste peale laiali.
- Tee kilufileed selgapidi pooleks, keera poolikud rulli ning aseta igale suupistele üks rull.
- Viimasena lõika vutimunad pikkupidi pooleks ning säti need hambaorgi abil suupistete peale uhkeldama.
Krista
20. juuli 2019
Need on maitsvad suupisted! Soovitan! Ja pakun veel üht katset – leivale v saiale või, veidi lõhet, värske kurgi viil ja selle peale üks kilu v anšoovis.
kadri
26. juuli 2019
Tundub mõnus! 🙂