Hea toidu kodu

Suvikõrvitsa püreesupp

No ei saa veel küll nendest suvikõrvitsaretseptidest. Aga ma reaalselt sööngi hetkel põhiliselt ainult seda ja kukeseeni ning üleskirjutatud retseptid on kõik lihtsalt üles kirjutamist väärt, sest maitsevad superhästi. Tänane supp on mõnusalt soojendav, täpselt viimase aja sügisestesse ilmadesse sobiv. Sügise saabumisega saabub koos ka mure, et õhtud ei ole enam kaua valged ja varsti saab rõdul pildistamiseks sobiv valgus minu koju jõudmise ajaks otsa. Ja toas kunstvalgusega tehtud pildid ei tule telefoniga just vaimustavalt kaunid… (kuigi mu telefon niikuinii läks katki ja naudib aega garantiiremondis) ehk siis rohkem blogi jaoks sobivat kokkamist tuleb jälle vaikselt nädalavahetustele lükata, aga no kuidagi peab ikka hakkama saama, eksole.

Igal juhul selle toidu idee ma sain oma tädi käest, kelle käest ma sain ka retseptis kasutatud suvikõrvitsa. Ja kukeseened. Seega jah, see retsept on küll üleni tema käest saadud asjadele üles ehitatud 🙂 Seega aitäh! 

Supp ise on ülilihtne. Ilma õli ja maitseaineid arvestamata ainult kolmest koostisosast ja mõnusalt neutraalse maitsega, seega sobib siia peale laduda igasugust kraami – kukeseeni, krõbedaid saiakuubikuid, röstitud seemneid, mõnda juustu… valikuid on lõputult!

Vot nii. Pikemat juttu täna ei tee, kuigi ma võiksin veel pikalt jahuda sellest, kuidas ma ka rõdul suvikõrvitsat kasvatada proovisin ja see alguses täitsa õnnestuvat tundus, aga kus kõik viljad ikkagi umbes 4 sentimeetri pikkuselt ära otsustaid kuivada. Tehke parem süüa!

Suvikõrvitsa püreesupp
Portsjoneid: 2
Hinda retsepti
Prindi
Aeg ettevalmistuseks
10 min
Keetmise-küpsetamise aeg
10 min
Aeg ettevalmistuseks
10 min
Keetmise-küpsetamise aeg
10 min
Vaja läheb:
  1. 1 suurem sibul
  2. 2 vart sellerit
  3. 1 spl õli
  4. 800 g puhastatud suvikõrvitsat
  5. 0,5 dl kuuma vett
  6. Soola-pipart
Juhtnöörid
  1. Tükelda sibul ning seller väikesemaks ning pane need õli ja pisukese soolaga keskmisele kuumusele klaasistuma.
  2. Samal ajal puhasta suvikõrvits - suurema võid koorida (kuigi pole hädavajalik) ning sellest pehme seemneosa eemaldada. Väikesema lihtsalt umbes 2x2 cm tükkideks lõigata.
  3. Viska suvikõrvits potti muu kraami juurde, kalla seltsiks ka vesi ning kata pott kaanega kuni suvikõrvits pehme. No üle 7 minuti sellega küll ei lähe.
  4. Seejärel surista supp saumikseriga ühtlaseks ning maitsesta soola ja pipraga.
  5. Serveeri kohe näiteks praetud kukeseentega.
Hea toidu kodu https://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>