Hea toidu kodu

Suvikõrvitsa-kodujuustu pannkoogid

Suvikõrvitsa-kodujuustu pannkoogid

Kuigi suvine suvikõrvitsauputus hakkab vist vaikselt läbi saama, siis õnneks on tegemist viljaga, mis meil aastaringselt saadaval on ning mis alati hästi maitseb. Loomulikult on enda kasvatatud asjad alati kõige paremad, aga nii suurt erinevust nagu näiteks kodutomatil talvise plastmasstomatiga on suvikõrvitsal kindlasti ei ole. Seega tänane retsept sobib kenasti igasse aastaaega.

Kel pannkoogi-inspiratsiooni vaja, aga suvikõrvits ei isuta, siis mul on kirjas hunnik nii soolaseid kui ka magusaid pannkoogiretsepte ning leiad need kõik siit. Viimasel ajal tundub neist kõige populaarsem olema nende kohupiimapannikookide retsept. Kui aga pannkooke järgi üldse ei isuta, aga mõtled hoopis mõne suvikõrvitsaretsepti peale, siis ka neid jätkub siin kõvasti. Supist ja salatist kuni koogini välja.

Aga need tänased pannkoogid on megamõnusad. Tänu kodujuustule ja munadele saab siit ka korraliku valgukoguse, mis kõhu kaua täis hoiab ning suvikõrvits muudab need mõnusalt mahedaks ja mahlaseks. Mulle meeldib siia alati ürte sisse segada ja ürtidena võid kasutada seda, mis sul parasjagu olemas on ja meeldib. Till, petersell, tüümian – kõik võiks kenasti sobida. Mul endal oli koriandrit, mis on kindlalt üks mu lemmikürtidest ja otsustasingi just selle kasuks. No ja loomulikult tšillit sobib ka alati peaaegu igasse soolasesse toitu lisada. Aga seda saab igaüks oma maitse järgi teha, seega ma seda ei pannud retsepti isegi mitte kirja.

Mina söön retseptis ära toodud koguse pannkooke üksi ära ja naudin veel sügisküpseid tomateid ka kõrvale. Kui oled väiksema isuga (või sööd lihtsalt 3-4 korda päevas agu normaalne inimene, mitte nagu mina oma kahe toidukorraga), siis ilmselt piisab kogusest ka kahele. Igal juhul on koguse duubeldamine üsna lihtne, seega kui kõht tühi, siis tee neid parem rohkem. Ja kuigi koogid on kõige paremad just otse pannilt tulnuna, siis jahtununa on need ka endiselt head.

Suvikõrvitsa-kodujuustu pannkoogid

Aeg kokku20 min
Portsjoneid: 1

Vaja läheb

  • 300 g suvikõrvitsat
  • 180 g kodujuustu
  • 2 muna alati vabalt ringi jooksnud kanadelt, aitäh!
  • 50 g jahu
  • 0.5 tl küpsetuspulbrit
  • 1 spl hakitud koriandrit
  • Soola-pipart
  • Õli praadimiseks

Kuidas?

  • Riivi suvikõrvits jämedalt, raputa soolaga üle ning jäta seisma kuni ülejäänud tainast ette valmistad. Kui aega on, siis võid seda vabalt ka pool tundi varem teha.
  • Sega omavahel kodujuust, muna, jahu, küpsetuspulber ning koriander. Maitsesta pipraga (ära soola praegu lisa, sest suvikõrvitsal on seda piisavalt).
  • Pigista käte vahel suvikõrvitsast välja nii palju vedelikku kui vähegi võimalik ning sega ka see ülejäänud kraamiga kokku.
  • Pane pann keskmisele kuumusele ning prae väheses õlis ühe supilusika suurused pannkoogid mõlemalt poolt kuldseks.
  • Serveeri soojalt.

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>