Hea toidu kodu

Spargel, sidrun, parmesan

No ja pealkirjaga ongi nagu kogu retsept tegelikult kirja pandud. Nii lihtne ja mõnus, et ise ka ei usu ja samal ajal ääääärmiselt maitsev. Ma siiamaani peaaegu ei usu, et seesama taim, mis vanasti iga maja nurgas kasvas ongi spargel 🙂 Täitsa uskumatult mõnus vars ja mul on nii hea meel, et igal aastal on aina suurem võimalus ka kodumaist sparglit nautida. 

Ülimõnus ja krõmps kevadine köögivili, millega ei ole vaja tegelikult suurt midagi teha, et see hästi maitseks. Kergelt võiga pannilt üle ja põhimõtteliselt ongi juba hea. 

Spargliga on ainult üks trikk – selle alumised otsad võivad mõnikord puitunud olla ja need ei ole niisama pannilt üle lastes just väga mõnusad (küll aga saab need näiteks püreesupis ära kasutada). Nende eemaldamiseks on selline trikk, et võta kinni spargli keskkohast ja alumisest otsast ning murra see lihtsalt pooleks. Murdumiskoht on täpselt see, kust alates otsad puiseks muutuvad. Kui aega on, siis võid kõik varred ükshaaval üle käia, kui kiiremini saada soovid, siis tee seda vaid ühe sparglivarrega, seejärel säti kogu sparglite punt lõikelauale, pane äramurtud otsaga vars võrdluseks kõrvale ning lõika noaga otsad teistelt vartelt sama kaugelt maha ja ongi olemas! 

Spargel, sidrun, parmesan.
Hinda retsepti
Prindi
Ajakulu kokku
5 min
Ajakulu kokku
5 min
Vaja läheb:
  1. 200 g sparglit (või nii palju, kui sul parasjagu on :))
  2. Praadimiseks võid ja oliiviõli
  3. Sidrunimahla
  4. Soola
  5. Parmesani
Juhtnöörid
  1. Sulata pannil või koos oliiviõliga (umbes võrdses koguses)
  2. Viska sparglivarred pannile ning rösti neid umbes 4 minutit neid aegajalt ümber keerates.
  3. Lõpuks pigista pannile pisut sidrunimahla ning puista soola - sega spargel veel korraks läbi ning kalluta kõik taldrikule.
  4. Enne serveerimist tõmba noaga sparglile mõned parmesaniviilud - mmmmõnus!
Hea toidu kodu https://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>