Šokolaadimuffinid (vegan)
Mõnikord on toiduga nii, et alguses tundub, et retsept ei toimi, aga lõpuks ikkagi toimib. Ja need muffinid on täpselt sellised. Selle blogi lugejad teavad juba kindlasti, et vegan ma ei ole, aga täistaimseid retsepte koostan ja katsetan alati hea meelega. Sel korral olid mul munad kodust otsas, aga millegi hea isu oli suur, niisiis mõtelesin, et kui mune niikuinii pole, siis jätan ka kogu muu loomse kraami retseptist välja.
Kõige suurem mure munavabade küpsetistega on mul alati see, et kas nad ikka koos püsivad. Siin see ei ole mingi mure – püsivad väga ilusti, küll aga tundus mulle neid õhtul soojana süües, et need on liiga kuivad ja pisut liiga vähe magusad (mis muidugi üldse ei tähendanud nende mittesöömist). Aga neid hommikul jahtunult maitstes oli asi hoopis parem ja ei tundunud need enam ei kuivad ega ka vähemagusad. Seega keelasin nende söömise kohe kodus pärast maitsmist ära, et pildi jaoks neile kreem ka peale teha 🙂 Ilma kreemita on need ka väga mõnusad, aga mis ma muud ikka teen sellise kauni pilvise pühapäevaga, kui mängin toiduga ja tahtsin natuke katsetada, et kas ma üldse oskan muffineid ilusaks kaunistada (vajab arenemisruumi, aga päris lootusetu seis ka ei ole).
Igal juhul on need kokkuvõttes äärmiselt mõnusad hommikusöögimuffinid. Kui tahad, et need magustoidumõõdu välja annaksid, siis lisa igaks juhuks pisut suhkrut – mina seda vajalikuks ei pea, aga nagu juba korduvalt mainitud, siis oma suhkrutaluvuse olen võrreldes keskmise inimesega ikka üsna miinimumini koolitanud 🙂
Küpsetamiseks kasutan minimuffini vorme ja sellest kogusest saab täpselt 24 pisikest ampsu ning kui kedagi huvitama peaks, siis kaloreid on ühes nupsikus ilma kreemita nii umbes 90.
- 1,5 dl täistera kaerajahu
- 1 dl nisujahu
- Suts soola
- 0,5 dl magustamata kakaod
- 1,5 tl küpsetuspulbrit
- 60 g hakitud 80% šokolaadi
- 2 suurt või 3 väiksemat banaani (kooritud kaaluks sain 264 g)
- 5 datlit
- 1 tl vaniljepastat
- 1 dl 100% maapähklivõid
- 1 dl vett
- 1 spl rapsiõli
- 1 suurem banaan
- 50 g 100% maapähklivõid (suts üle 0,5 dl)
- 30 g sulatatud 80% šokolaadi
- Eelsoojenda ahi 180 kraadini ja säti paberümbrised muffinivormi.
- Sega ühes kausis omavahel kokku kõik kuivained.
- Teises kausis surista saumikseriga banaan ühtlaseks ning sega sinna juurde kõik ülejäänud vedelad ained.
- Nüüd sega mõlema kausi sisu omavahel kokku ning sega ainult nii palju, et kõik on omavahel segamini ning mitte sekunditki rohkem.
- Jaga segu võrdselt minimuffini vormide vahel nii, et vormid on umbes täpselt ääreni täidetud ning küpseta neid umbes 20 minutit.
- Võta ahjust välja ja valmis nad ongi. Kui soovid, siis söö soojalt, aga paremad on need järgmisel päeval jahtununa, mil saad neile ka kreemi peale pritsida.
- Kreemi jaoks surista banaan sodiks, lisa pähklivõi ning sulatatud šokolaad ja sega kõik hästi ühtlaseks kreemiks.
- Kaunista jahtunud muffinid kreemiga kasutades kas pritskotti või tavalist lusikat 🙂
- Kui küpsetad suuremaid muffineid, siis peaks küpsetusaega pisut pikendama. Täpset aega on raske ette ennustada, aga katseta vahepeal puust tikuga - kui see peaaegu puhtalt muffini seest välja tuleb, siis on õige aeg need ahjust välja võtta.
Ole esimene, kes kommenteerib