Mitme hooaja salat spargli, kuuseriisikate ja tomatiga
Üldiselt ma olen hooajalise toitumise poolt nii palju, kui see meil siin Eestis võimalik on. See salat on aga tõeline kolme hooaja kohtumispaik, sest juhuslikult sattus minu valdusesse ports rohelisi sparglivarsi, mis tegelikult ikkagi kevadesse kuuluma peaks. Ma ei julge hetkel paki pealt isegi vaadata kui kaugelt need siia toodud on. Maitsevad aga igal juhul hästi. Lisaks olid mul mõned kuuseriisikad – kindel sügishooaja hitt ja mõned suvised tomatid on ka veel alles ning tundusid siia hästi sobivat.
Tegelikult on natuke naljakas sellise salati retsepti kirjagi panna. Panin ju asjad lihtsalt omavahel kokku ja kõige keerulisem terve toidu juures on ilmselt peekoniriba sparglipuntide ümber keerutamine, kuigi ka see ei ole maitse seisukohast kuidagi hädavajalik 🙂
- 20 peenikest sparglivart
- 4 õhukest peekoniviilu
- 10 väikest kuuseriisikat
- Pool sidrunit
- 3 keskmist tomatit
- Meelepäraseid salatilehti
- Mõned õhukesed viilud parmesani
- Lõika sparglite alumisest otsast umbes 1 cm ära, sest see võib puitunud olla. Säti sparglivarred viie kaupa puntidesse, keeruta nende ümber peekoniribad ning kinnita hambatikuga. Prae pannil, kuni peekon on pruunistunud. Viska samale pannile ka kuuseriisikad ning prae neid umbes 2 minutit. Maitsesta soola-pipraga ning pigista peale maitse järgi sidrunimahla.
- Säti taldrikule meelepärane salatipõhi ning tükelda selle peale ka tomatid. Maitsesta soola-pipraga.
- Tõsta sparglipundid salatile, lisa ka kuuseriisikad ning nirista kastmeks panile kogunenud peekonirasva ning sidrunimahla segu.
- Tõmba parmesanist koorimisnoaga salatile õhukesed juustuviilud ning serveeri kohe.
EPP VIIRES
14. nov. 2018
OOHHH!!!!PÄRIS HUVITAV JAH!!!!JA MAITSEV KAH!!!