Lihtne sõstrakeeksike
Sõstrad, sõstrad sõstrad! Punased, valged ja mustad ka. Kõik praeguseks valmis ja ootavad ära söömist-sisse tegemist. Suurem asi moosisööja ja tegelikult üldse magusate hoidiste sööja ma kohe üldse ei ole, seega saab võimalikult suur kogus marju suve jooksul lihtsaltniisama ära söödud.
Sõstrad sel korral keeksina. Või keeksilaadse koogina. Igaüks otsustagu ise, kuidas seda kutsuda, aga igal juhul on selle tegemine lihtsamast lihtsam. Isegi nõudest saab mustaks vaid üks kauss, vispel ja vorm. Seega ehtsalt suvine, sest nõusid ei viitsi ju ometi keegi pesta 🙂
Erinevat värvi sõstarde vahekorra võib igaüks ise valida või kokku sättida täpselt nendest marjadest, mis parasjagu olemas on. Ja kui sõstraid kogemata pole, aga on näiteks vaarikaid või mustikaid, siis ilmselgelt sobivad ka need imehästi. Ja kevadel näiteks rabarber. Aga tänane retsept siis nende sõstrakestega ja keeksile määrisin veel ekstra peale õhukese kihi kookoskondentspiima ja kuhjasin koogi ekstrasuure hunniku sõstardega üle, et ikka värskelt mõnus ja hapukas oleks 🙂
- 2 dl kreeka jogurtit
- 2 spl kookosõli (või täitsa tavalist rapsiõli)
- 0,5 dl vett
- 1 dl suhkrut
- 3 muna
- 4 dl jahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 3 dl erinevaid puhastatud sõstraid
- 2 spl kookosekondentspiima
- ohtralt värskeid sõstraid
- Eelsoojenda ahi 180 kraadini ning määri endale sobiv vorm (kasutasin keeksivormi võiga.
- Vispelda omavahel kokku kõik koostisained kuni jahuni nii, et saad ühtlase massi.
- Lisa jahu ning küpsetuspulber ning sega ka kuivained taigna hulka.
- Viimasena lisa sõstrad, sega tainas ettevaatlikult läbi ning vala vormi.
- Küpseta umbes 30 minutit, kuni kook läbib tikutesti.
- Serveerimisel määri soovi korral peale õhukt kiht kookosekondentspiima ning kuhja üle värskete marjadega.
Ole esimene, kes kommenteerib