Hea toidu kodu

Kodused take-away nuudlid

Toidu tellimine äppide kaudu on tulnud selleks, et jääda – pole kahtlustki. Mis seal salata, mõnikord isutab just tellitud toidu järele ja ma arvan, et see on ka igati okei. Aga kui “mõnikord” muutub juba iganädalaseks, siis see võib päris kalliks minna. Ja mis seal salata, kui juba tellimiseks läheb, siis vähemalt mina tellin küll alati rohkem, kui üheks toidukorraks mõistlik oleks ning ega tellitud toit tavaliselt ka teab mis tervislik pole. 🙂

Siit tuleb üks nuudlite retsept, mis on vähemalt sama maitsev, kui tellitud kraam. Kindlasti on see oluliselt soodsam, kuna enamuse toorainete puhul saab kasutatud vaid imetilluke osa ostetust. Täpset hinda ma välja arvutama ei hakanud, aga kõige-kõige maksimaalsemalt tuleb portsjoni hinnaks 1,50€. Roog on tellitavatest alternatiividest ka tervislikum (tead täpselt, mis siia sisse läheb) ja keskkonnasõbralikum (kogu ühekordsete pakendite hunnik jääb kasutamata). Ja tegelikult saab see tõenäoliselt ka kiiremini valmis, kui äpist tellimuse tegemine ning siis toidu ootamine. Mul läks näiteks 16 minutit! Retsepti panin igaks juhuks väikese varuga 20 minutit kirja – selle ajaga peaks küll ka kõige aeglasemad hakkijad toidu valmis saama.

Mis selle toidu puhul veel hea on – siin pole kasutusel mitte ühtki koostisosa, mis kaua ei säiliks. Alates kurikuulsast covidi-ajast olen megamugavaks muutunud ja tellin umbes korra kuus toitu e-poest. Kõivõimalikud konservid-jahud-köögipaberid jne tulevad kulleriga ja selle arvestusega on korra kuus tellimine täiesti piisav. Prisma on minu rõõmuks muide lõpetanud ühekordsetes kottides kullerdamise ja kasutab korduvkasutatavaid pappkarpe, mille saab kullerile ka tagasi anda – juhhei! Muidugi käin vahepeal ka poes ja praegusel ajal eelkõige turul, et värskeid marju-puuvilju varuda, aga põhitoiduained lasen enda eest koju tuua ning see retsept siin on täpselt selline, mille jaoks saab enamuse koostisosasid otse köögikapist võtta, kuhu need eelnevalt mõne kampaania raames soodama hinnaga varutud on.

Minu nuudlid said kokku väga lihtsatest köögiviljadest. Porgand, sibul ja varajane kapsas on minu jaoks igas roas lihtsalt vastupandamatud. Aga tegelikult võib loominguline olla ning lisada ka kana, veist või hoopis tofut. Samuti võib mängida köögiviljadega – kindlasti sobiks hästi ka brokkoli või suvikõrvits. Lähtu sellest, mille järgi isu on ja mis kapis ära kasutamist ootab. Küpsetamisel lähtu alati loogikast, et mis kauem küpsemist vajab, see rännaku pannile esimesena. Ahjaa – tšilli kogust võid samuti enda maitse järgi reguleerida ning kindlasti sobib lisada ka küüslauku. Seda viimast ma ise üldse ei armasta, aga idee poolest sobitub see siia kindlasti hästi.

Prisma pööras üle 200 toidu- ja esmatarbekauba hinnad aasta võrra tagasi – hinnatõusu eelsesse perioodi. Pööratud hinnad kehtivad vähemalt oktoobri lõpuni, kuid Prisma jätkab ka edaspidi eesmärgiga pakkuda soodsaimat ostukorvi oma kaupluste külastajatele. Sooduspakkumised leiab nii Prisma kauplustest kui ka ePrismast.

Kodused take-away nuudlid

Aeg kokku20 min
Portsjoneid: 2

Vaja läheb

  • 2 portsionit Santa Maria munanuudleid
  • 2 tl õli
  • 1 suur porgand
  • Pöidlasuurune jupp ingverit
  • 1 punane tšilli
  • 1 suur punane sibul
  • 0.25 pead varajast kapsast
  • Rohelist sibulat serveerimiseks

Kastme jaoks

  • 2 tl riisiäädikat
  • 2 spl heledat sojakastet
  • 1 spl suhkrut
  • 2 spl ketšupit
  • 0.5 dl külma vett
  • 2 tl maisitärklist

Kuidas?

  • Tõsta pott veega tulele kuumenema, kui see keema tõuseb maitsesta vesi soolaga ning tõsta sellesse nuudlid. Keeda viis minutit, seejärel kurna.
  • Samal ajal kui vesi kuumeneb pane tulele ka pann õliga. Lisa hakitud toorained järjest pannile ning sega vahepeal.
  • Porgand lõika õhukesteks ratasteks, ingver väikestkes kuubikuteks, sibul õhemateks sektoriteks, tšilli õhukesteks rõngasteks ja kapsas peenteks ribadeks. Küpsemikseks kulub kokku 7-8 minutit, köögiviljad võiksid jääda pisut krõmpsud.
  • Vahepeal sega kokku kastme ained.
  • Kui köögiviljad on peaaegu küpsed, siis lisa pannile kaste, sega kõik läbi ning lase 1-2 minutit pakseneda.
  • Viimasena sega juurde kurnatud nuudlid. Maitse ning lisa vajadusel veel pisut soola.
  • Serveeri kohe peale puistatud rohelise sibulaga.

Postituse valmimist toetas Prisma Peremarketid.

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>