Bolognese-laadne kaste härkisest
Härkis on järjekordne soomlaste leiutis taimsest proteiinist. Peab tunnistama, et nii rebitud kaer, härkis kui ka muru on kõik kokkuvõttes minusugusele mittespetsialistile oma olemuselt üsna sarnased. Üsna neutraalse maitsega ja üsna tekstuuritud, aga samas annab nendest igasuguseid maitsvaid toite välja võluda.
Mulle meeldib, et need täidavad mõnusalt kõhtu, aga samas ei tekita liiga rasket tunnet. Siin tänases retseptis aitab muidugi ka suvikõrvits toidu kergusele mõnusalt kaasa. Aga suvikõrvits maitseb mulle niikuinii peaaegu iga toidu sees 🙂 See siin on muide üks väheseid retsepte, kus ei ole vaja suvikõrvitsast vett korralikult välja pigistada, sest mahlasus tuleb siin ainult kasuks.
Tänane katsetus on bolognese-laadne ning läks serveerimisele koos täisterapastaga, aga oleks sobinud sama hästi ka riisiga. Kokkuvõttes soovitan taimsetele proteiinidele kindlasti võimaluse anda, mina ise kavatsen nendega küll veel igasuguseid retsepte katsetada!
- 1 sellerivars
- 1 sibul
- 250 g härkist
- 250 g suvikõrvitsat
- 2 tomatit
- 3 spl tomatipastat
- Mõni tüümianioks
- Soola-pipart
- Õli
- Serveerimiseks täisterapastat
- Haki sibul ja seller peenelt ning pane koos õli ning sutsu soolaga madalal kuumusel umbes 5 minutiks pannile pehmenema.
- Samal ajal riivi suvikõrvits jämeda riiviga ning tükelda tomat.
- Kui sibul ja seller pehmenenud, siis tõsta kuumust ning lisa pannile härkis, prae ka see korralikult läbi.
- Siis lisa pannile suvikõrvits (selles toidus pole vaja seda eelnevalt kuivaks väänata), tomatid ja tomatipasta - sega kõik läbi, alanda kuumust ning jäta pannitäis kaane alla umbes 15 minutiks podisema.Tüümianioksad säti hautise peale maitset andma.
- Serveerimisel sega kokku näiteks värskelt keedetud täisterapastaga.
Ole esimene, kes kommenteerib