Hullult hea marinaad kanale
Õues pidi nädalavahetusel küll jälle lund sadama hakkama, aga mul on siiski väike lootus, et äkki ilmateade valetab ja saab juba õues olla ja näiteks grillida. Päevad on küll juba ülimõnusalt valged, silmad avanevad hommikuti justkui iseenesest ja õhtuti pärast tööd ei tahagi esimese asjana kohe magama minna. Ehk siis kevad mis kevad.
See marinaad on lihtne, kiire, vürtsikas, magus, kleepuv ja kokkuvõttes lihtsalt ülihea. Tavaliselt kasutan seda kanatiibadel, mis lähevad eriti mõnusalt krõbedaks, aga sel korral sattusid pannile hoopis koivad. Allpool on ära toodud talvine variant nende mõnusate ampsude ahjus tegemiseks, grillil tegemiseks ilmselt keskmine eestlane suuri juhtnööre ei vaja – tuleb lihtsalt liha aeg-ajalt ümber pöörata ja marinaadiga pintseldada, kuni see on küps ja krõbe. Ja seesamiseemned siis jällegi viimase asjana peale. Mingit raketiteadust siin ei ole, ainult nauding!
Kõrvale sobib eriti hästi värske roheline salat, kui isu suurem, siis ka grillitud köögiviljad või näiteks hoopis riis. Ja kui neid kogemata liiga palju tehtud saab, siis sellepärast ma ka liigselt ei muretseks, sest need maitsevad ka külmalt hästi. Ehk siis ei muud, kui elagu kevad ja ilusat grillihooaja algust!
- 2 osa mett
- 2 osa Sriracha kastet
- 1 osa tumedat sojakastet
- 1 osa õli
- Kanapoolkoibasid või tiibu, täpselt nii palju kui suur isu on
- Seesamiseemneid
- Sega omavahel kõik marinaadi ained.
- Kalla marinaad väljavalitud kanatükkidele ning püherda neid selles korralikult. Ideaalis jäta üleöö marineerima, kui aega pole, siis minimaalselt pooleks tunniks. Marineerimise ajal keera tükke vahepeal ümber, et kõik ühtlaselt maitsestuks.
- Küpsetamiseks eelsoojenda ahi 200 kraadini.
- Säti kanatükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile nii, et nende vahele ka väikesed vahed jääksid.
- Küpseta umbes 30 minutit kanatükke vahepeal ümber keerates ning ülejäänud marinaadiga pintseldades.
- 10 minutit enne valmimist säti kanatükkide ilusaimad pooled üles, pintselda veel kord marinaadiga ning raputa peale ohtralt seesamiseemneid.
- Loomulikult võid neid koivakesi ka grillil teha. Või koibade asemel tiibasid kasutada.
Ole esimene, kes kommenteerib