Maailma parim (ja lihtsaim) hommikusöök
Mul tavaliselt ei ole “lemmikuid” – ei lauljat, näitlejat ega toitu. Mulle meeldib vaheldus ja see, mis täna parim tundub võib homseks unustatud olla, sest leian vahepeal midagi veel paremat, seega tundub lemmikuteks lahterdamine mulle lihtsalt tarbetu. Aga hommikusöök, mis sisaldab küpset avokaadot, krõbedat saia, laimimahla, koriandrit ja tšillit on küll juba tükk aega mu meelest üks parimaid asju, mis hommikusöögiks valmis saab. Ja saab valmis peaaegu alati, kui Eestist küpset avokaadot leida õnnestub 🙂
Päris retseptiks seda nüüd ilmselt nimetada ei saa, aga mõnikord on vaja meeldetuletust, et kõige ilmselgemad asjad meelde tuleks. Kui sa mingil põhjusel veel kunagi avokaadoviile saiale sättinud ei ole, siis palun tee seda! See on täiesti geniaalselt lihtne ja alati toimiv maitsekooslus. Kohustuslikud elemendid on minu jaoks krõbe sai (ideaalis oma küpsetatud), avokaado, laimimahl ja sool. Ülejäänu ei ole hädavajalik vaid ainult lisaboonus 🙂
- Sai (soovitavalt oma küpsetatud, aga sobib ka ciabatta või röstsai)
- Küps avokaado
- Laimimahl
- Sool
- Värsket koriandrit
- Värsket tšillit või tšillihelbeid
- Rohelist sibulat
- Võta viil saia. Kui tavalist saia, siis kindlasti röstituna, oma tehtud juuretisega saia ma ei rösti, sest selle koorik on niigi krõbe.
- Aseta saiale avokaado. Kui uhkeldada tahad, siis kaunite viiludena, kui mitte, siis lihtsalt kahvli või muu kättejuhtuvaga laiali määrimine sobib ka imeliselt.
- Pigista avokaadole pisut laimimahla ja raputa soola.
- Ja nüüd kui soovid eriti head maitseelamust, siis lisa veel pisut värsket koriandrit ja tšillit. Natuke rohelist sibulat sobib ka kenasti.
Ole esimene, kes kommenteerib