Hea toidu kodu

Kammkarbid sooja või-šampanjakastmega

Eelroog, Suupiste | 17. veebr. 2020 | By

Kohe on käes meie armsa kodumaa sünnipäev ning see väärib kindlasti tähistamist. Täna pakun selle tähistamiseks välja ühe natuke luksuslikuma kombinatsiooni, millega ise megarahule jäin.

Kammkarbid ning vahuvein on mõlemad mu suured lemmikud. Pean tunnistama, et vahuveni tarbin palju sagedamini, kui kammkarpe, aga nii erilist vahuveini, kui selle toidu juurde sättisin igal nädalal kindlasti mitte, seega on tegemist igati pidupäeva sobiva kombinatsiooniga. Kasutasin siin seda Marcel Vezieni šampanjat Bestwinest.

Tegelikult sobitasime sel õhtul, kui kammkarpe küpsetasime nendega kokku erinevaid jooke ning kuigi šampanja võitis meie arvates kindla esikoha, siis tegelikult sobis ka see crémant kenasti, seega valikuvõimalust jätkub.

Kuigi kammkarbid on minu jaoks kindlasti pidupäevale sobiv toit, siis samas nende valmistamine väga keeruline ei ole. Tuleb ainult kindlasti jälgida seda, et nende välispind saaks mõnusalt karamelliseerunud ning üle küpsetada neid kindlasti ei tohiks. Selle tulemuse saavutamiseks ei tohiks panni kindlasti üle koormata, seega – kui kavatsed kammkarpe sajale inimesele küpsetada, siis võib see pisut keeruline olla, aga väiksema seltskonna kammkarbid mahutab kenasti ühele pannile ära ning kuna nende küpsemiseks läheb tõesti vaid paar minutit, siis ei ole keeruline neil terve küpsemise ajal silma peal hoida, et täiuslik tulemus saavutada.

Ja neid krõbedaid kappareid ja salveilehtesid sobib veel paljudele toitudele lisaks sättida nii koos kui eraldi. Salveilehtesid kasutangi ma põhiliselt praetuna, isegi ei oska hetkel välja mõelda, kuhu need toorelt sobiksid. Kapparid maitsevad mulle igas vormis, aga praadimine annab neile vastupandavalt krõbeda tekstuuri ning mahendab pisut maitset nii, et ei ole vaja karta seda, et nad mahedad kammkarbid ära lämmataks.

Kammkarbid sooja või-šampanjakastmega
Portsjoneid: 3
Hinda retsepti
Prindi
Ajakulu kokku
20 min
Ajakulu kokku
20 min
Vaja läheb:
  1. 6 kammkarpi
  2. Veidi võid
  3. Soola
  4. Pipart
Kaste
  1. 100 g võid
  2. 100 ml vahuveini + veel tibake hiljem.
  3. 6 salveilehte
  4. 9 kapparit
  5. 2 munakollast
  6. Soola
  7. Pipart
Serveerimiseks
  1. Krõbedaid kartulilaaste
Alusta kastme tegemisest
  1. Pane keskmisel kuumusel pannile või, lase sel sulada ning viska pannile ka kapparid ning salveilehed. Lase neil võikuumust nautida kuni need krõbedaks muutuvad (umbes 5 minutit), seejärel tõsta köögipaberile nõrguma.
  2. NB! Mina praadisin ka imeõhukesed kartulilaastud sellesama või sees krõbedaks.
  3. Kalla samale pannile või juurde vahuvein ning lase sel veel umbes 5 minutit podiseda kuni alkohol aurustub ning kaste pisut kokku keeb. Siis eemalda pann tulelt ning lase paar minutit jahtuda.
  4. Aseta munakollased kaussi ning löö vispliga kergelt vahtu, seejärel nirista pidevalt segades juurde või-vahuveini segu. Saad vedelama majoneesi sarnase kastme.
  5. Lisa kastmele veel viimane väike sortsuke vahuveini ning maitsesta soola ja pipraga.
Kammkarpide praadimiseks
  1. Sulata pannil keskmisel kuumusel või, kuni see mõnusalt säriseb.
  2. Prae kammkarpe või sees mõlemalt poolt umbes minuti jagu. Täpne küpsetamise aeg sõltub karpide suurusest, aga kindlasti tahad karamellistunud välispinda ning samal ajal neid mitte üle küpsetada.
Serveerimiseks
  1. Säti taldriku põhja kaste, aseta sellele kammkarbid ning lisa praetud salvei ja kapparid ning kartulilaastud.
  2. Naudi kohe!
Märkused
  1. Kui kasutad külmutatud kammkarpe, siis lase neil külmkapi temperatuuril üliaeglaselt üles sulada ning kuivata need enne praadimist korralikult köögipaberiga.
Hea toidu kodu https://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>