Ohtrate aedviljadega ahjuvorm
Ma läksin siin vahepeal juba sügisesemate retseptide ja päris kõrvitsa peale üle, aga vat leidsin siiski oma märkmete hulgast veel ka ühe suvisema retsepti. Ma ei tea, kuidas teistega, aga mul veel täitsa on mõned oma aia (natuke väsinud) tomatid ja suvikõrvitsat ka alles, kuigi mõlemaid saab ju aastaringselt kaubandusvõrgust ka ning see toit annab isegi talvisele plastmasstomatile maitset juurde.
Ohtralt köögivilju käib alati mu toitumise juurde ning otsin alati viise kuidas need veelgi ahvatlevamaks muuta. Selles ahjuroas on kokku pandud kõik see, mis mul hetkel külmkapis olemas oli ja kokku on siin lausa üle kilo värskeid taimi ning söömiseks jätkus sellest kenasti kahele.
Toit peab ilus välja nägema ja see roosipeenart meenutav ahjuroog on seda minu kriteeriumite järgi kindlasti. Suvikõrvitsa õhukeseks viilutamine ning seejärel kokku rullimine võtab sutsu aega – kui sa ilu teha ei taha, siis võid selle muidugi ka lihtsal kuubikuteks lõigata ning ülejäänud kraamiga kokku segada – maitse sellest ei muutu, aga mulle meeldib ikka natuke ilu ka teha 🙂
- 1 suurem sibul
- Umbes 10 cm porru jupp (ca 100 g)
- 550 g tomateid
- Praadimiseks õli
- 2 väiksemat suvikõrvitsat (kokku umbes 500 g)
- 100 g pestot (soovitan kodust, aga kui ei juhtu olema, siis ajab poe oma ka asja ära)
- 200 g fetat
- Kasuta selle toidu tegemiseks ahjukindlat praepanni.*
- Eelsoojenda ahi 200 kraadinin.
- Tükelda sibul ja porru peeneks ning prae väheses õlis koos soolaga madalal kuumusel umbes 5 minutit.
- Samal ajal tükelda tomat, viska see samuti pannile, tõsta kuumus keskmiseks ning lase sel podiseda, kuni ülejäänud asjadega tegeled, nii umbes 10 minutit. Vahepeal võid segada ka.
- Viiluta suvikõrvitsad imeõhukeselt. Kõige lihtsam on seda teha juustunoaga.
- Määri viiludele mõnus kiht pestot ning pudista peale fetat, seejärel keera viilud tihedalt rulli ning säti püstiselt üksteise kõrvale kastme sisse seisma. Tuli keera kastme alt vahepeal ära 🙂
- Korda sama kõigi suvikõrvitsaviiludega. Kui fetat või pestot üle jääb, siis pudista-nirista see lihtsalt ahjuvormi peale.
- Küpseta vormi ahjus umbes 25 minutit ja lase seejärel enne söömist umbes 10 minutit jahtuda (ma ei saa aru, kuidas tomat alati niiiii kuumaks läheb).
- * Kui sul ahjukindlat (näiteks malmist) praepanni ei ole, siis võid muidugi kastme tegemiseks tavalist panni kasutada ja hiljem selle lihtsalt ahjuvormi ümber kallata - miskit hullu sellest ei ole, lihtsalt nõusid saab pärast rohkem pesta.
Ole esimene, kes kommenteerib