Hea toidu kodu

Täidetud paprika seente ja riisiga

Täna mul on pakkuda üks lihtne külmkapitühjendamise toit, mis sai kokku nii hea, et on üleskirjutamist väärt. Suutsin kogemata keeta nii üüratu koguse punast riisi, et selle lihtsalt niisama ära söömine oleks keeruliseks osutunud, seega peab loominguliselt lähenema ja seda igas võimalikus muude asjadega kokku sobitama. Sibul ja seller käivad mul peaaegu iga toidu sisse niikuinii, aga külmkappi oli seisma jäänud täpselt üks jalopenokaun, natuke šampinjone ja riivjuustu ning kõigest sellest kokku saigi väga mõnus täidis kahele hiiglaslikule paprikakaunale.

Punane riis on nii mõnusa tekstuuriga ja krõbedad seened lisavad seda veelgining kokkuvõttes on tegemist vägagi mõnusa maitsekombinatsiooniga. Eestimaised tomatid ja paprika veel juurde ning ongi tervislik ja soodne amps valmis. Ja iga kord, kui kirjutan sõna “paprika”, hakkab mul kummitama üks Reketi samanimeline laul. Ja peab möönma, et paprika on väga jabur asi, millest laulda. Igal juhul – sööge paprikat, hea on!

Täidetud paprika seente ja riisiga
Portsjoneid: 2
Hinda retsepti
Prindi
Ajakulu kokku
40 min
Ajakulu kokku
40 min
Vaja läheb:
  1. Praadimiseks tilk õli
  2. 1 sibul
  3. 1 vars sellerit
  4. 1 tšillikaun (kasutasin jalopenot)
  5. 200 g seeni (täpselt neid, mis sul olemas on - sobib nii kukeseen kui šampinjon)
  6. 2 tomatit
  7. 100 g keedetud punast riisi
  8. Soola-pipart
  9. 60 g cheddarit
  10. 2 suuremat paprikat
Juhtnöörid
  1. Haki sibul, seller ja tšilli ning viska need koos vähese soolaga pannile õli sisse madalal kuumusel praadima.
  2. Samal ajal haki seened ning kui pannipealne on umbes 5 minutit pehmenenud, siis viska sinna juurde seened, tõsta kuumust ning prae need krõbedaks.
  3. Tükelda tomat ning viska see krõbedatele seentele lisaks, podista umbes 10 minutit.
  4. Seejärel sega juurde riis ning juust ning maitsesta vajadusel veel soola-pipraga.
  5. Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
  6. Paprikatel lõika varrepoolsest otsast jupp maha ning eemalda seemned.
  7. Täida paprikad tihedalt riisiseguga ning aseta neile äralõigatud jupp kaaneks peale.
  8. Küpseta umbes 20 minutit ahju keskosas kuni paprika on mõnusalt pehme,
  9. Serveeri kohe. Juurde sobib salat ning mõni külm kaste.
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>