Hea toidu kodu

Spinatiravioolid ricottatäidisega

Pearoog, Taimetoit | 17. mai 2018 | By

Üle pika aja sai jälle pastat tehtud. Ja otse loomulikult ei saa ma sel juhul mingite tavaliste makaronidega piirduda, vaid peab ikka taigna sisse mingit põnevat kraami segama ja et asi ikka veel keerulisem oleks, siis ka ravioolid valmis meisterdama. 

Selleks millekski põnevaks taigna sees sai spinat, millest ma olen kevadeti juba mitmendat aastat lihtsalt sõltuvuses. Ja mitte see plastikusse pakitud beebispinat, mida igast poest saab (kuigi talvel läheb seda ka muidugi ohtralt), vaid turult suurte puntidena saadav suureleheline spinat, mis on lihtsalt nii megahea, et ma ainult seda võiksingi süüa. Siin pastataigna sees värvib see kogu toidu kaunilt roheliseks, lisab vitamiine ja natuke maitset muidugi ka, kuigi mitte nii tugevat, et spinatipõlgurid sellele toidule “ei” suudaksid öelda. 

Täidiseks sai sel korral ricotta, millele lisasin maitset sidrunikoore ja päikesekuivatatud tomatite pestoga. Muidugi sobib siia veel ka ohtralt ürte juurde segada, aga sel korral piirdusin vaid tüümianilehtede juba valmis pastale lisamisega. 

Meisterdamist on ravioolidega muidugi omajagu. Just nende kokkuvoltimine võtab aega, aga ega ju alati olegi tarvis kiirustada. Kui sulle ravioolide kokku voltimine närverahustav ei tundu, siis alternatiivina võid pastataignast lõigata ka lasanjeplaadid, need ära keeta ning täidisega vaheldumisi lahtise lasanje moodi asjaks kokku tõsta. Maitsev on igal juhul!

Spinatiravioolid ricottatäidisega
Portsjoneid: 3
Hinda retsepti
Prindi
Vaja läheb:
  1. 250 g jahu (ideaalis durum)
  2. 50 g spinatit
  3. 2 muna
  4. Suts soola
  5. 200 g ricottat
  6. 1 sidruni riivitud koor
  7. 2 spl päiksekuivatatud tomati pestot
  8. Soola-pipart
Juhtnöörid
  1. Löö munad kaussi, lisa sinnasamasse spinat ning surista kõik saumikseriga nii ühtlaseks, kui vähegi võimalik.
  2. Sega jahu pisukese soolaga, moodusta sellest lauale kuhjake ning selle sisse tee süvend, kuhu saad kallata munasegu.
  3. Sega munasegu alguses kahvliga järjest rohkem jahu sisse, ning kui peaaegu kõik on segamini, siis võta appi käed ning sõtku tainas ühtlaselt siidiseks.
  4. Paki taignapall toidukilesse ning jäta umbes pooleks tunniks puhkama.
  5. Samal ajal sega omavahel kokku kõik täidise ained, maitse ning kohenda koguseid, kui vaja.
  6. Kui tainas on puhanud, siis rulli see pastamasinaga kõige õhema tasemeni. Mulle meeldib tainast kõige jämedamal tasemel 5 korda masinast läbi lasta seda vahepeal uuesti kokku voltides - see aitab kuidagi eriti siidise tulemuse saada. Järgmistel tasemetel piirdun kõigil ühe rullimisega.
  7. Lõika taignast välja endale meelepärase suurusega ringid (mul oli umbes 8cm diameeter), selleks saab kasutada ka näiteks klaasi äärt.
  8. Tõsta taigna keskele umbes 1tl täidist, määri taignaääred väga õrnalt veega, tõsta teine taignaring täidise peale ning suru servad kokku nii, et õhumulle kuhugi sisse ei jää.
  9. Hoia ravioole ühe kihina jahuga kaetud pinnal kuni kõik ülejäänud valmis meisterdad.
  10. Keeda ravioole kõvasti mulisevas soolavees umbes 1,5 minutit.
  11. Piserda peale väga head oliiviõli ning pisut tüümianilehekesi ja serveeri kohe.
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>