Hea toidu kodu

Lihtne sparglisupp

Eriti lihtne, Supp, Vegan | 12. juuni 2018 | By

Mõned naised peavad reisides oma ainsa vaba tunni kaubanduskeskuses mööda riidepoode ringi tuulama. Mul riidepoodidest on üsna ükskõik ja need tekitavad minus pigem stressi, aga toiduturud mind küll kunagi külmaks ei jäta ja päris tihti on juhtunud see, et mu käsipagas on kuskilt tagasi sõites nii pungil täis, et lukk kohe kindlasti kinni ei mahu. Ei olnud erandiks ka Saksamaa reis, kust ma sel korral kilo eriti mõnusaid, mahlaseid ja umbes 3cm läbimõõduga valgeid sparglivarsi kaasa tassisin. Münchenis on neist turgudel letid lookas ja hinnaks nii umbes 4 eurot kilo. Maitsevad superhästi, aga see polnud mulle muidugi mingi üllatus, sest spargel ju maitsebki hästi ja praegu on Saksamaal selle tipphooaeg. 

Täna valmis nendest mõnusatest sparglitest supp, mis tõesti väärvib eriti lihtsa kategooriasse liigitamist, sest peale superkangelase on siin kõrvalosa täitmas ainult roheline sibul, seller ja laim. Vett, soola ja oliiviõli vast leidub kodus kõigil, mul endal tavaliselt alati ka kõiki muid retsepti koostisosi, seega tõesti superlihtne. Ja ka valmistamise protsess ise on imelihtne. Ainult natuke tükeldada, podiseda lasta ja püreerida – that´s it! Koju jõudmisest söögilaua taha istumiseni (okei, pole mõtet valetada, tegelt diivanile istumise ja Austraalia Masterchefi mängima panemiseni) läks 25 minutit ja ma jõudsin vahepeal veel ka riided ära vahetada ja pesu pesema panna. Ise hindan ajakulu igati mõistlikuks. 

Head isu!

Lihtne sparglisupp
Portsjoneid: 2
Hinda retsepti
Prindi
Ajakulu kokku
20 min
Ajakulu kokku
20 min
Vaja läheb:
  1. 1 spl oliiviõli
  2. 2 sellerivart
  3. 4 suuremat rohelist sibulat
  4. 1 kg valget sparglit
  5. 0,5 laimi mahl
  6. Paar vart rohelist sparglit serveerimiseks
  7. Soola
Juhtnöörid
  1. Lõika sibul ja seller juppideks ning viska koos õli ja sutsu soolaga keskmisele kuumusele potipõhja praadima. Vahepeal sega ka ja prae umbes viis minutit, kuni kogu kraam natuke pehmem on.
  2. Samal ajal pane keema vesi. Seda läheb vaja umbes pool liitrit.
  3. Eemalda sparglilt puised otsad, kui tundub, et on vaja, siis koori varred ning lõika need paari sentimeetristeks juppideks.
  4. Kui potis olev kraam juba sutsu pehmem, siis viska sparglitükid potti, kalla keev vesi peale ning lase kraamil umbes 10 minutit podiseda.
  5. Kui spargel ka pehme on, tõsta pott tulelt ning surista ettevaatlikult saumikseriga ühtlaseks.
  6. Pigista juurde poole laimi mahl ning maitsesta supp soolaga.
  7. Serveerimisel tõmba rohelise spargli vartest koorimisnoaga supile õhukesed ribad ja naudi kohe (selle rohelise spargliga uhkustamise võid tegelikult ära ka jätta :))
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>