Hea toidu kodu

Lihtne röstkõrvitsa-oaroog

Pearoog, Salat, Vegan | 10. veebr. 2018 | By

Minu härra elukaaslane teatas mulle ükspäv, et tema arvates kasutame me liiga vähe äädikat. See lause öeldi välja sel hetkel, kui me olime kahe peale ära söönud peaaegu terve suure paki äädikamaitselisi krõpse (vist olid Estrella omad) mis olid tõesti nii head, et neid oleks võinud sööma jäädagi. Äädikamaitselisi kõpse ma järgi tegema ei hakanud, sest esiteks ei kujuta ma kohe käigu pealt täpselt ette, kuidas need koduste vahenditega äädikamaitseliseks saama peaks ja teiseks sellepärast, et mida vähem meil kodus krõpsu on, seda vähem ma neid söön. Ja tegelikult saan ma nii mõisuse kui ka kehaga väga hästi aru, et mida vähem krõpsu süüa, seda parem see mulle on.

Aga äädika juurde tagasi. Selle peale mõtlema hakates tuleb tunnistada, et enamasti kasutan ma äädikaid tõesti ainult salatikastmetes, kuigi võimalusi selleks on oluliselt rohkem. Ja nüüd tänaseks mõtlesingi käigu pealt välja, et plaanis oleva röstkõrvitsa juurde sobiks palsamiäädikas ju ilusti. Ja etterutates tuleb tunnistada, et sobis küll ja härra elukaaslane arvas, et ta võiks just sedasama sooja salati moodi asja kasvõi kolm nädalat jutti süüa.

Siin mängivad kenasti kokku kergelt pähklise maitsega hokkaido kõrvits, kreemised valged oad ja mõnusalt särtsakas kaste. Sutsu rukkola mõrkjust ja värskust juurde ja imeline kombo ongi sündinud. Ma ise seda päris kolm nädalat jutti siiski ei sööks, aga kindlasti läheb see juba õige varsti kordamisele küll.

Lihtne röstkõrvitsa-oaroog
Portsjoneid: 2
Hinda retsepti
Prindi
Aeg ettevalmistuseks
10 min
Keetmise-küpsetamise aeg
20 min
Aeg ettevalmistuseks
10 min
Keetmise-küpsetamise aeg
20 min
Vaja läheb:
  1. Umbes 500 g hokkaido kõrvitsat
  2. 1 spl oliiviõli
  3. 1 spl palsamiäädikat
  4. 1 tl paprikapulbrit
  5. 0,5 tl soola
  6. 1 purk valgeid ube
  7. 1 väike punane sibul
Kaste
  1. 1 tl granaatõunasiirupit
  2. 1 tl palsamiäädikat
  3. 3 tl oliiviõli
  4. Soola-pipart
  5. Serveerimiseks kaks suurt peotäit rukkolat
Juhtnöörid
  1. Eelkuumuta ahi 200 kraadini.
  2. Lõika kõrvits suutäie suurusteks tükkideks. Koorida ei ole vaja, see läheb ahjus mõnusalt pehmeks.
  3. Viska kõrvitsatükid küpsetuspaberiga kaetud pannile ning piserda üle õli, palsamiäädika, paprika ning soolaga. Sega käte abil ühtlaselt läbi ning viska umbes 20 minutiks ahju.
  4. Samal ajal kurna oad ning loputa need kergelt üle, viska suurde kaussi.
  5. Haki sibul peenelt, raputa näpuotsatäie soolaga üle ning masseeri kergelt läbi.
  6. Sega omavahel kokku kastmeained, kalla siis nii sibul kui ka salatikaste ubade juurde ning sega kõik omavahel läbi.
  7. Nüüd pead vaid kõrvitsa pehmenemist ootama ning võid samal ajal näiteks natuke raamatut lugeda 🙂
  8. Kui kõrvits pehme kummuta see kohe soojalt ülejäänud kraami hulka ning sega kõik omavahel läbi.
  9. Viimasena sega juurde paar peotäit rukkolat ning serveeri kohe.
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>