Hea toidu kodu

Ülilihtne kana-kartulisalat

Eriti lihtne, Salat | 23. apr. 2024 | By

Ma olen sedatüüpi inimene, kes võib vabalt vahel 5 tundi järjest süüa teha ja tervet protsessi nautida. Või no tegelikult vahel läheb selleks isegi kauem ja ikka naudin, aga tegelikult valdav osa toidukordi on küll otsast lõpuni ise tehtud, aga samal ajal megalihtsad. No nii lihtsad, et isegi nende kirja panemine tundub natuke naljakas – kartuleid keeta, hakkida ja erinevaid komponente kaussi kokku tõsta oskab ju igaüks…

Aga samas ei suuda ka mina ise vahel otsustada, et mida siis ikkagi süüa teha ja sel hetkel on tore, kui keegi on mõne lihtsa retsepti kirja pannud. Loodetavasti inspireerib see salatike ka kedagi kartulisalatit teise pilguga vaatama, sest klassikalise kartulisalatiga on siin ühist vaid keedetud kartul 🙂

Toorainest rääkides – minu kana on pärit eilsest puljongikeetmisest, aga sama hästi sobib loomulikult kasutada grillkana või ahjukana ülejääke. Ja kartul on ka juba paar päeva tagasi keedetud ning külmikus oma aega oodanud – muide kartul tõstab jahtunult veresuhkrut oluliselt aeglasemalt võrreldes äsja keedetud kuuma kartuliga ning on salatis igati hea mõte. Eriti mõnusad on muidugi värsked kartulid, mida siin-seal juba saada on.

Selle salati salarelv on aga röstitud sibul ja röstitud seemsamiseemnete segu – seda kombinatsiooni kasutan ma viimasel väga väga palju – nii lihtsalt värske kurgiga kui nuudliroogades, võilevival ja põhimõtteliselt üldse igal pool. Röstin alati korraga suurema koguse musti ja valgeid seesamiseemneid ning hoian neid õhukindlas purgis, samuti kallan kotist purki ümber alati sibulahelbed, sest kui need vähegi niiskust saavad, siis need kaotavad oma krõbeduse ja krõbedus on elu!

Ülilihtne kana-kartulisalat

Aeg kokku8 min
Portsjoneid: 1

Vaja läheb

  • 100 g küpsetatud kanaliha
  • 100 g jääsalatit
  • 200 g värskeid keedetud kartuleid
  • 50 g hapukoort
  • 15 g röstitud sibulahelbeid
  • 5 g röstitud seesamiseemneid
  • 1 vars rohelist sibulat
  • Paar oksa värsket koriandrit
  • Maitseks soola

Kuidas?

  • Haki kartul, kana ja jääsalat suupärasteks ampsudeks. Väga peeneks pole vaja hakkida, väikesed kartulid lõikasin ma näiteks ainult pooleks.
  • Sega kergelt hapukoore ja vähese soolaga läbi.
  • Haki otse taldrikusse kõige peale roheline sibul ja koriander, puista vahetult enne serveerimist salat üle sibulahelveste ja seesamiseemnetega.

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>