Täistaimne seenepüreesupp
Seened on mu vanad lemmikud. Eriti just sügiseti, kui need ikka ise metsast korjatud on, aga kuna seenehooaeg on lühike ja mina ei ole veel suutnud nii palju seeni hoidistada, et neid terveks aastaks jätkuks, seega tuleb vahel ikka poeseened ka appi võtta. Pluss on kukeseened ja puravikud niikuinii värskena kõige paremad ning sügiseti võin neid vabalt süüa kasvõi iga päev.
Tänane supike saab valmis täiesti minimaalse ajakuluga ja ka midagi ülemõistuse keerulist siia sisse ei lähe. Töö teeb oluliselt lihtsamaks FS Goods puljong, mis on juba tundide viisi keenud ja maitset kogunud ning nii saab kodus supi keetmise aja miinimumini viia. Mugav! Otsustasin täna täiesti taimse supi kasuks, sest oli lihtsalt selline tuju, aga kui eelistad kreemisemat isendit, siis täiesti vabalt võid siia lisada näiteks natuke toorjuustu või vahukoort. Mina puudust ei tundnud 🙂
Püreesupidele meeldib mulle alati midagi krõbedat peale sättida ja tavalised saiakuubikud on selleks üliharva. Pigem ikka midagi põnevamat ja tänased lisandid on mõlemad ka ilma supita täiesti vastupandamatud! Supi peale sätitud röstitud kruupide retsepti leiad siit ja seened on tehtud selle retsepti järgi siin, ainult et kasutusel olid needsamad šampinjonid. Sobisid ülihästi!
- 1 väiksem sibul
- 1 väiksem sellerivars
- 1 spl õli
- 400 g šampinjone
- 2 spl sojakastet
- 400 ml aedviljapuljongit (Kasutasin FS Goods oma)
- Pipart
- Soola
- Serveerimiseks näiteks röstitud seeni, friteeritud kruupe, erinevaid seemnerid või krõbedaid saiakuubikuid
- Tükelda sibul ning seller ning viska need õliga poti põhja madalale kuumusele 5 minutiks pehmenema. Vahepeal sega ka.
- Kuni sibul ja seller pehmenevad tükelda seened neljaks, viska ka need potti, tõsta kuumust ning prae neid aeg-ajalt segades 5 minutit kuni seened on kergelt pruunistunud ning pisut niiskust vabastanud.
- Maitsesta segu tugevalt pipraga, kalla üle sojakastmega ning sega veelkord läbi - eriti poti põhjast, et kõik mõnusad krõbedamad osad sealt lahti sulatada.
- Viimasena kalla potti puljong, lase supil keema tõusta, keera kuumus madalamaks ning lase veel 5 minutikest podiseda.
- Seejärel tõsta pott tulelt ning surista kas saumikseriga või blenderis ühtlaseks.
- Maitse, kas soola on parajalt ning vajadusel lisa ka pipart.
- Serveeri kohe meelepäraste lisanditega.
Postituse valmimist toetas Food Studio Goods.
Ole esimene, kes kommenteerib