Suviselt soe salat
Kuigi nii selle salati tegemise ajal (nagu pildilt näha) kui ka just praegu seda postitust kirjutades kallab mõnuga paduvihma, siis tegelikult olen mina selle suve ilmaga küll igati rahul. On olnud piisavalt päikest ja kõike muud ka. Ma saan aru, et kastmise mõttes pole küll kõige mõnusamad ajad ning seentega on ka (veel) nadisti, aga on nagu on. Mu oma väike terrassiaed on sellise suurusega, et selle kastmine väga keeruline ei ole ja ülimalt mõnus on jälgida, kuidas kõik vohab. Salatit ja ürte (peale koriandri – seda kulub mul meeletutes kogustes ja samas selle kasvatamist ma pole veel läbi hammustanud) pole juba mitu kuud ostma pidanud ja olen saanud ka mõnusalt maasikaid ja isegi paar peotäit vaarikaid. Tallinna kesklinna kohta pole paha saak, ma ütleks!
Ülimalt rahul olen ka oma selle aasta DIY projektiga – rippuv aed. Kuigi järgiseks aastaks pean seda veel täiendama, sest praeguse lahendusega peab seda ka vihmase ilmaga üle päeva kastma, sest see kuivab kohutaval kiirusel ära. Aga ilus on ja hoiab põrandapinda ka kokku (mitte, et pärandapinnale kohe uued potid asemele tekkinud poleks :)).
Okei. Aitab küll aiajutust. Tegelikult ma ikka tahtsin ju retsepti jagada. Ja see retsept on ülimalt lihtne ja väga väga hooajaline. See veel on tehtud poest ostetud suvikõrvitsaga, aga me kõik teame, et kohe on saabumas suvikõrvitsa uputus, seega siit tuleb veel üks võimalus selle mõnusa tegelase kasutamiseks.
Nagu ikka selliste retseptide puhul – kogused ei ole näpuga järje ajamiseks vaid pigem inspiratsiooniks. Mõnusat kokkamist!
Suviselt soe salat
Vaja läheb
- 2 maisitõlvikut
- 1 suurem suvikõrvits või kaks väiksemat
- Paar peotäit kirsstomateid erivärvilised on toredad
- 1 laim
- 1 punane sibul
- Head oliiviõli
- Peotäis koriandrilehti
- 200 g fetat
- Maitse järgi marineeritud jalapenot mulle maitseb pool purki 🙂
- Soola-pipart
Kuidas?
- Kuumuta pann (või grill) tuliseks ning rösti sellel maisitõlvikuid kuni need igast küljest küpsenud on. Mulle meeldib, kui mõned kohad on peaaegu kõrbemise ääre peal.
- Tükelda suvikõrvits umbes 1 cm suurusteks kuubikuteks ning prae need oliiviõlis kergelt läbi.
- Tükelda sibul peenelt, aseta see suure kausi põhja, maitsesta soolaga, pigista selle peale kogu laimimahl ning masseeri kergelt läbi.
- Lõika kirsstomatid pooleks, suuremad neljaks ja viska kõik järjest samasse kaussi.
- Lisa samasse kaussi ka jalapeno, kui suvikõrvits valmis küpseb, siis ka see (jahtumist pole vaja oodata).
- Kui mais igast küljest küps, siis hoia tõlvikut pikkupidi käes nii, et alumine ots on vastu lõikelauda ning lõika maisiterad terava toaga sellest lahti. Viska ka need samasse kaussi.
- Sega salat läbi, maitsesta veel vajadusel soola-pipraga ning kui tunned, et õli on juurde vaja siis lisa ka seda.
- Kõige peale pudista sõrmede vahel feta ning lisa koriandrilehed.
Serveerida sobib seda salatit ükskõik mille kõrvale – kala, liha, krevetid – minu meelest tõesti kõik sobib, aga kui väga aus olla, siis ise söön seda lihtsalt niisama ilma ühegi lisandita. Salat maitseb hästi ka jahtununa ning isegi järgmisel päeval.
Ole esimene, kes kommenteerib