Lillkapsa-kikerherne karri
Aru ma ei saa, mis värk selle ilmaga on. Mul ootavad siin blogis mustanditena juba mitu suvist retsepti, aga ma ei pane ju ometi külma püreesupi retsepti üles, kui õues on 10 kraadi ja vihma sajab. Ütlen ausalt – mul ei oleks midagi selle vastu, kui ilm rohkem suve moodi oleks 🙂
Aga no siis kui õues mingi ebamäärane asi sajab, siis maitsevad natuke vürtsikad toidud eriti mõnusalt ja see karri on just selline – mitte karjuvalt terav, aga mõnusalt seest soojaks tegev. See on mu täielik omalooming ja ma lihtsalt ei oska seda muudmoodi, kui karriks nimetada. Ma ütleks, et see on midagi tai ja india karride vahepealset. Kookospiima ja värskeid ürte kasutatakse Tais ohtralt, garam masala on aga väga Indiale iseloomulik ja sel korral lausa sealt toodud. Aga kuigi siin midagi traditsioonilist ei ole, sai kokku väga mõnus roog ja ma ei pidanud vajalikuks selle kõrvale isegi riisi süüa vaid ainult sellest piisaski – lillkapsas ja kikerherned on mõnusalt toitvad ja ei oskagi siia juurde miskit muud soovida!
- 1 keskmine lillkapsas
- Pöidlasuurune jupp ingverit
- 1 suur sibul
- Korralik punt koriandrit
- 1 punane tšilli
- 1 spl õli
- 1 tomat
- 2 tl garam masalat
- 1 purk kikerherneid
- 1 sidruni koor ja poole sidruni mahl
- 1 dl kookospiima
- Lõika lillkapsas õisikutes ning podista neid keevas soolaga maitsestatud vees umbes 4 minuti jooksul. Kurna ja jäta ootama.
- Haki ingver, sibul, tšilli ja korandri varreosa peenelt.
- Kuumuta pannil õli ning prae maitsetaimi keskmisel kuumusel koos sutsu soolaga seni, kuni sibul on klaasjas ja terve köök lõhnab imeliselt.
- Haki tomat umbes 1x1 cm kuubikuteks ja viska see pannile lisaks.
- Lisa sinna ka garama masala ja riivi sidrunikoor.
- Podista umbes 5 minutit.
- Siis lisa pannile kookospiim, kurnatud kikerherned ning lillkapsas.
- Kuumuta veel mõni minut, viimasena lisa sidrunimahl vastavalt maitsele.
- Serveerimisel lisa ka eelnevalt alles jäänud koriandrilehed.
- Head isu!
Ole esimene, kes kommenteerib