Hea toidu kodu

Laisa inimese krõbedad kõrvitsaõied ricottaga

Mulle megalt meeldivad (suvi)kõrvitsaõied. Eks tõenäoliselt sellepärast, et neid saab heal juhul vaid paar korda aastas ja seega on need tõeliselt erilised ning alati väga oodatud. Sel aastal tegelikult olen täidetud suvikõrvitsaõisi juba teinud ka, sest mul kasvab endal mitu taime, kust nii õisi kui ka vilju (viimaseid isegi natuke liiga palju hetkel :)) mühinal tuleb. Tänases retseptis on kasutusel aga täiesti tavalise suure kõrvitsa õied, mis ma vanaema aiast korjasin. Need sobivad minu hinnangul retseptidesse täpselt sama hästi, kui suvikõrvitsaõied või vähemalt mina ei ole küll mingit maitseerinevust tuvastanud.

Kui õied ära on korjatud, siis tuleb need üsna ruttu ära kasutada, sest muidu need lihtsalt närtsivad. Küll aga ei olnud mul sel korral mingit suurt hoogu õite hoolikaks täitmiseks, taignasse kastmiseks ja ohtras õlis praadimiseks. Aga krõbedaid õisi ikkagi tahtsin. Jama lugu, eks? Aga kus laiskus kõige suurem, seal fantaasialend kõige kõrgem ja sain ilma suurema mässamiseta oma krõbeda kõrvitsaõitega toidu ikkagi kätte!
Õite täitmise asemel ricottaga segasin sel korral kõrvitsaõied pooleks rebituna hoopis täidise sisse ning krõbeduse andmiseks praadisin pannil või sees panko riivsaiahelbed krõbedaks. Kokku kulus koos terrassilt mündi ja basiiliku korjamisega nii 10 minutit ning jäin oma õhtusöögiga ülimalt rahule. Kuigi panko sai üsna ohtra võiga praetud, siis kokkuvõttes on tegemist siiski klassikalistest friteeritud kõrvitsaõitest oluliselt tervislikuma valikuga. Kes siiski klassika austaja on, siis see retsept on mul ka blogis kenasti olemas ja leiad selle siit.

Laisa inimese krõbedad kõrvitsaõied ricottaga

Aeg kokku10 min
Portsjoneid: 1

Vaja läheb

  • 6-7 kõrvitsaõit eemalda neilt kindlasti õie põhjas asuvad tolmukad – need on mõrud
  • 200 g ricottat
  • 0,5 sidruni koor ja mahl
  • 5-6 basiilikulehte
  • 5-6 mündilehte
  • 0.5 dl panko riivsaia
  • 30 g võid
  • Soola-pipart
  • Värsket kurki serveerimiseks

Kuidas?

  • Sulata pannil või ning prae selles pankot keskmisel kuumusel kuni see on mõnusalt krõbe.
  • Samal ajal valmista ette ülejäänud roog. Haki basiilik ning münt peenelt, riivi sidrunilt koor ning sega need koos sidrunimahla ning ricottaga ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga.
  • Rebi kõrvitsaõied paariks-kolmeks tükiks ning sega need õrnalt ülejäänud kreemi sisse. Kreemi sisse võid segada ka viilutatud kurgi, ma ise sättisin selle lihtsalt toidu peale (sest mul tuli hiljem pähe, et see võiks hästi sobida :)).
  • Kui panko krõbe, siis kalla see ülejäänud kraamile peale ning sukeldu koheselt kreemiste ning krõbedate kõrvitsaõite maailma.

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>