Krõbe lillkapsas vürtsikas kastmes
Nagu mõned lugejad juba ehk aru on saanud, siis mulle meeldib, kui toidud on vürtsikad, mulle meeldib, kui toitudes on tekstuuri ning kindlasti meeldivad mulle kõikvõimalikud erinevad taimed. Tänases retseptis on kõik need kolm elementi imeliseks tervikuks ühendatud.
Tegelikult meeldib mulle neljanda asjana veel see, kui toidud tervislikud on, aga seda kriteeriumit täna paraku täita ei õnnestu, aga vahel ju võib ka pisut vallatumaid maitseid nautida.
Siin toidus on ühendatud kaks komponenti. Superkrõbedaks friteeritud lillkapsas viinataignas. Jep, viina! Inspiratsiooni selleks sain siit, aga lihtsustasin retsepti märkimisväärselt ja olen tulemusega superrahul. Taigen jääb üliõhuke ja superkrõbe. Lausa nii krõbe, et ka järgmisel päeval ülejääke otse külmkapist hommikus süües (enne pannkooke loomulikult) olid mõned öö läbi kastmes puhanud tükid veel tuntavalt krõbedad. Ma kujutan ette, et see taigen töötab ka paljude teiste taimede puhul hästi.
Ja teine superkangelane on see magus, kleepuv, vürtsikas ja luksuslik sojakaste, mis kõik üheks tervikuks seob. Teravust saab igaüks loomulikult ise reguleerida, aga siinkohal ma soovitaks neile, kes vähegi vürtsi kannatavad, seda pigem ohtralt lisada. See sobib magususe ja krõbedusega lihtsalt imeliselt kokku!
- 1 lillkapsas
- 1 dl jahu
- 1 dl tärklist
- 0,5 tl küpsetuspulbrit
- 1 dl vett
- 1 dl viina
- Suts soola
- Praadimiseks õli
- Jupike ingverit
- 1 punane tšilli
- 1 tl seesamiõli
- 1 dl sojakastet
- 2 spl riisiäädikat
- 0,5 dl mirinit
- 2 spl suhkrut
- 2 kuivatatud tšillit
- 1 spl tärklist
- 2 spl vett
- Serveerimiseks rohelist sibulat
- Tükelda lillkapsas ühe ampsu suurusteks õisikuteks. Pigem teeväiksemad ampsud, sest seda krõbedamad need jäävad.
- Kalla väiksesse potti õli (ma ei mõõtnud, aga ikka korralikult, nii, et poti põhjas vähemalt 5 cm oleks) ning aseta see pliidile kuumenema - selleks, et lillkapsas endasse küpsetamise ajal liialt õli ei imaks peab õli väga kuum olema.
- Sega omavahel kokku jahu, tärklis, küpsetuspulber ja suts soola, lisa neile vesi ning viin ja sega kõik ühtlaseks, üsna vedelaks taignaks.
- Kasta lillkapsatükid taignasse, lase üleliigsel taignal maha tilkuda ning aseta tükid siis ettevaatlikult õli sisse - ära potti liiga üle koorma ning proovi kõik lillkapsatükid üksteisest lahus hoida. Ilmselt pead neid mitmes satsis küpsetama.
- Küpseta lillkapsast õli sees umbes 5-6 minutit, seejärel tõsta tükikesed köögipaberile nõrguma.
- Samal ajal võid juba ette valmistada kastet.
- Selleks haki ingver ning tšilli peenelt ning viska koos seesamiõliga pannile keskmisel kuumusel pehmenema.
- Umbes 5 minuti pärast lisa otse pannile järjest soja, riisiäädikas, mirin, suhkur ning pudista juurde kuivatatud tšillid. Lase pannitäiel vaikselt podiseda kuni suhkur sulab.
- Siis sega omavahel kokki 1 spl tärklist ning 2 spl vett, lisa see segu kastmele ning kuumuta seda ühtlaselt segades, kuni kaste pakseneb.
- Kui kõik lillkapsas praetud ning kaste valmis on, siis sega need omavahel kokku, puista üle hakitud rohelise sibulaga ning serveeri kohe kas niisama suupistena või pearoana riisi kõrvale.
Ene
15. mai 2019
Hei! Põnev, põnev, väga põnev tainas! Aga kas tõesti 0,5 dl küpsetuspulbrit? Tundub kuidagi paljuvõitu…
kadri
15. mai 2019
Oi, tõepoolest 🙂
Muidugi on see palju ja tegelikult on ikka 0,5 tl õige kogus. Retseptis ka nüüd parandatud – aitäh märkamast!
Inessa
24. jaan. 2020
Miks tainasse viina?
kadri
27. jaan. 2020
Viin teeb taigna eriti ülikrõbedaks 😉
nessa
19. veebr. 2020
mitlele inimesele see retsept nende kogustega on mõeldud ?
kadri
19. veebr. 2020
Sõltub kui suur isu on – meie võime vabalt kahe peale ära süüa selle portsu. Samas niisama näksimiseks jätkub teiste suupistetega koos ka kümnele.