Kiire rosmariini-laimikana
Et kõik algusest peale ausalt ära rääkida, siis tuleb tunnistada, et algselt pidi see retsept olema hoopis sidruniga ja kanast oli plaanis kasutada mõnda sellist tükki, kus nahk ka peal on, mis mõnusalt ekstrakrõbedaks muutub. AGA mitte kumbagi nendest asjadest mu kätte sel õigel hetkel ei sattunud. Ja kuna ilusa ilmaga mööda poode ringi rallimine ei ole üldse mõistlik, siis asendasin ruttu sidruni laimiga ja kanast sai kasutatud filee, mis õnnestus samuti mõnusalt mahlaseks jätta.
Kana rosmariinivartel küpsetamine on mul juba mitu nädalat mõttes mõlkunud, sest mul rõdul rosmariin lihtsalt vohab ja vajas kasutamist. Nüüd on sellega mõneks ajaks hästi – kasvab rahulikult edasi. Selles suhtes on need rõduaiad ikka ülimõnusad, et muutkui kasutad ja kasutad ja kogu aeg kasvab midagi värsket peale. Ja midagi ei lähe halvaks, nagu ülejäänud aasta jooksul ürte ostes.
- 4 kanafileed
- 3 laimi
- 4 korralikku rosmariinioksa
- 0,5 dl oliiviõli
- Soola
- Tükelda kana suupärasteks tükkideks ning pane suurde kaussi.
- Eemalda rosmariiniokstelt enamus lehti, jäta otsa mõned alles, nii saad neid osaliselt grillvarraste asemel kasutada ja need näevad toredad välja.
- Haki eemaldatud lehed peeneks ning lisa kanale
- Rulli laime kõigepealt vastu lauda, et mahlad vabastada, siis lõika need pooleks ning pigista neist mahl kana juurde. Laimipoolikud viska samasse kaussi.
- Lisa kaussi ka oliiviõli ning korralikult soola.
- Masseeri kätega korralikult segamini ning lase vähemalt veerand tundi (aga võib ka mitu tundi) maitsestuda.
- Grillimiskes lüki liha varrastele ja rosmariiniokstele, võid lisaks samadesse varrastesse ka laimi lükkida, et sealt pärast hea mahla peale pigistada oleks ja grilli kõrgel kuumusel krõbedaks nii, et liha seest veel mahlane jääb.
Ole esimene, kes kommenteerib