Banaanikooremuffinid
Nagu siinsed lugejad juba väga hästi teavad, siis minu kodus tuleb kõik ära süüa. Esiteks sellepärast, et söömine on lihtsalt üks tore tegevus. Aga teiseks sellepärast, et midagi ei tohi raisku lasta.
Kontidest puljongi keetmine ja kõikvõimalikest taimejuppidest püreesupi tegemine jne on siit blogist kõik juba korduvalt läbi käinud nagu ka eksperiment, mille käigus ma nädal aega koju süüa juurde ei ostnud. Võiksin kohe praegu jälle sarnase eksperimendi teha ja võtangi nüüd oma kuivainete sahtlid, konservid ja sügavkülmiku jälle käsile, sest aasta alguses ootab mind ees kolimine, mille käigus 8 erinevat jahupakki vedada tundub pehmelt öeldes tüütu.
Aga siiski, kui Kanal2 Hommik mind endale külla kutsus, et ma näitaks mõnda nippi, kuidas vähem toitu raisata saaks, siis kõik need eelnevad variandid tundusid liiga leebed. Ja kuna ma alles hiljuti nägin banaanikoorte toiduks kasutamist, siis oli kohe selge, et just banaanikoored peavad seal saates ära kasutatud saama. Või no siis tegelikult enne saadet, sest hommikul 6.45 küpsetama hakata ei taha isegi mina, seega valmisid need siiski eelmisel õhtul.
Ja need muffinid said kokkuvõttes äärmiselt mõnusad. Rihtisin ikka ka sinna tervislikumasse suunda ja ühes minimuffinis on koos kreemiga nii umbes 60 kalorit, mis on muffini kohta väga okei. Umbes selle pärast, et banaanikoorte kalorites ma päris kindel ei ole ja usaldasin internetti, mis ütles, et ühe banaani koor peaks umbes 70 kalorit andma. Kiita said need ka mu töökaaslaste ja mehe poolt. Ja kui saatejuhid ja töökaaslased veel võivad viisakamat nägu teha, siis härra elukaaslane kiitis nad küll kindlasti päriselt heaks 🙂
Mulle endale ka väga meeldisid ja teen neid ilmselt ka teinekord, kui orgaanilised banaanid koju satuvad. Väga tihti tegelikult ei satu, sest mingil veidral põhjusel pakitakse ökod asjad tavaliselt kile sisse. Ja teadupärast on lisaks toidu raiskamisele mul ka teine vihavaenlane ja need on kilekotid ja kõikvõimalikud ühekordsed pakendid. Jap, selline ökohipi olengi. Ei saa öelda, et ma kõigist keskkonda reostavatest pattudest puhas oleksin, aga toidu raiskamine ja liigne kile kasutamine ajab mind küll kohutavalt närvi.
- 2 banaani koored
- 60 g datleid (nii pehmeid, kui võimalik)
- 1 banaan (ilma kooreta:))
- 150 g kreeka jogurtit
- 3 muna
- 140 g täisteranisujahu
- 1 tl küpsetuspulrit
- Näpuotsaga soola
- 150 g kreeka jogurtit
- 150 g toorjuustu
- 1 tl vedelamat mett
- 1 tl vaniljeekstrakti
- Kõigepealt sebi endale kuskilt ökobanaanid, pese need korralikult ära ja eemalda neist banaani sisu ning koorelt mõlemad tugevad otsad. Koored viska potti ning keeda neid umbes 10 minutit, seejärel kurna ning loputa veelkord.
- Eelkuumuta ahi 180 kraadini.
- Viska banaanikoorte juurde potti datlid, banaan, 150 g jogurtit ja munad - surista kõik saumikseriga nii ühtlaseks, kui suudad.
- Sega jahu küpsetuspulbri ning soolaga, lisa siis taignale ja surista saumikseriga segamini.
- Kalla minimuffini vormidesse ning küpseta umbes 25-30 minutit.
- Glasuuriks sega omavahel kokku jogurt, toorjuust, suts mett ning vaniljeekstrakti.
- Kata jahtunud koogikesed kreemiga ning lase kõigil mõistatada, mis nende sees on 🙂
Ole esimene, kes kommenteerib