Argiõhtune nauding – soe tortilla kanaga
Mul tuleb päris tihti ette vestluseid teemal, et kust ma võtan kõik selle aja, et igal õhtul ise süüa teha. Minu jaoks see on tõesti tavaline, et õhtusöök on kodus tehtud. Loomulikult armastan ma restoranides käimist ka, aga sel juhul lähen juba kuhugi erilisse kohta ja naudin pigem mitmekäigulist õhtusööki. Iga päev mitmekäigulist õhtusööki erilises ja ägedas restoranis ei kiidaks aga heaks minu figuur ega ka rahakott. Lihtsalt niisama kuskil (kiir)toidukohas söömas käimisel ma erilist mõtet ei näe. Kui siis ainult lõunal, kui on vaja kiiresti ja lähedal kõht täis saada. Ma ei ole eriti pirtsakas, aga ma lihtsalt ei näe põhjust süüa väljas kehvemat toitu, kui ma ise teha suudan ja hea toidu tegemine on tegelikult imelihtne ja ei võta kaua aega.
Jah, ei ole harvad need juhud, mil ma kolm tundi köögis askeldan, aga see ei ole mitte vajadusest, vaid soovist katsetada, proovida ja täiuslikuks lihvida. Tavalise õhtusöögi valmimiseks kulub reeglina nii umbes 20 minutit. See ei ole ju kaua. Ise tehtud toit on kindlasti tervislikum, kui väljas söödu või veel hullem, mõni poolfabrikaat või valmistoit supermarketist. Ise kokates tead täpselt, mis on toidu sees – kui palju lisasid suhkrut või rasva. Kindlasti lisad ise mõlemat oluliselt vähem, kui keegi teine seda sinu eest teeks. Samuti väldid nii erinevaid lisaaineid, mis valmistoitu ahvatlevamaks muudavad või kauem säilida lasevad. Ja soodsam on ka!
Üks minu argiõhtute lihtsaid lemmikuid on erinevate täidistega tortillad. Loomulikult saaks ka tortilla ise küpsetada, aga pärast tööpäeva kiire toidu tegemiseks kasutan isegi mina otseteena poest ostetud täisteratortillasid. Täidiseid varieerin seinast seina – kana, kala, kikerherned, läätsed, salat ja feta, falafelid… kombinatsioone on lõputult – üks maitsvam kui teine. Täna jagan teiega ühe mõnusa kanatäidise retsepti ja lihtne quacamole täiendab seda komplekti lihtsalt oivaliselt. Head isu!
- 1 kanafilee
- 0,5 tl vürtsköömneid
- 0,5 tl magusat paprikapulbrit
- 0,5 tl kuivatatud oreganot
- 0,25 tl koriandriseemneid
- 0,25 tl soola
- 1 suurem sibul
- 1 paprika
- 1 tomat
- Praadimiseks õli
- 2 suuremat või 4 väiksemat tortillat
- 1 küps avokaado
- 1 punane tšilli või maitse järgi marineeritud jalopenot
- 0,5 laimi mahl
- 1 väike (punane) sibul
- Soola
- Serveerimiseks koriandrit ja hapukoort
- Haki kanafilee ribadeks ning pruunista kuumal pannil õli sees.
- Purusta vürtsid ja ürdid uhmris ning lisa pannile, sega aeg ajalt ning prae kokku umbes 3 minutit.
- Praadimise ajal haki sibul sektoriteks ning paprika ribadeks, viska ka need pannile ning prae veel umbes 2 minutit.
- Haki tomat peenemaks, lisa pannile, keera kuumus vaikseks ning lase segul kaane all mõnusalt umbes 15 minutit pehmeneda.
- Puhasta avokaado seemnest ning koortest ning purusta koos laimimahla ning soolaga kahvli abil.
- Haki ülejäänud koostisosad peenelt ning sega avokaadoga kokku.
- Laota kanasegu kas neljale väiksemale või kahele suurele tortillale.
- Selle peale lisa mõnus lusikatäis quacamolet ning soovi korral veel hapukoort ja koriandrit.
- Voldi kokku ja söö ruttu ära 🙂
Kaire
27. sept. 2018
Quacamole‘s käib ka tomat 😊
kadri
30. sept. 2018
Täitsa nõus, mul tavaliselt käib ka, aga sel korral juhuslikult ei käinud 🙂 KUi tähti närida, siis tegelikult küüslauk käib ka, aga kuna see mulle ei meeldi, siis selle jätan alati täitsa teadlikult välja.