Hokkaido kõrvitsa supp
Kõigepealt alustame postitust vabandusega, et siin blogis selline külm tuul puhub. Lihtsalt jube kiire on kogu aeg, aga see kiirus on hetkel ainult positiivne ja mulle endale väga meeldivad kõik asjad, mida ma teen. Tööl ei ole pool aega üldse sellist tunnet, et tööd teeks ja ka terve nädalavahetus töökaaslastega 48 tundi jutti uusi ideid ellu viia on puhas nauding. Ja siis joogatunde olen ma suutnud ka endale igasse nädalasse 9 ja mõnesse 10 graafikusse sättida. No ja sellepärast polegi olnud väga aega kirjutada.
Okei, vabanduste jutt jutustatud, jutustan nüüd supist edasi.
Hokkaido kõrvitsaga on mul siin blogis retsepte teisigi, aga igal aastal sügisel avastan ma uuesti, kui maitsev tegelane see väike oranž kera on. Ei ole ka see sügis erandiks ja nii olengi sedasama suppi nädala jooksul juba kaks korda teinud. Retsept ise on ülilihtne ning ei vaja mittemingisuguseid erilisi oskuseid. Ainult natuke hakkimist ja keetmist ning imemaitsev supp ongi umbes 20 minutiga valmis.
Kui tavaliselt on püreesupid pigem kergemad kõhutäied, mis ilma lihalise lisandita oma valgusisaldusega just ei hiilga, siis Hokkaido on taime kohta ikka väga kõrge proteiinisisaldusega ning sellest supist saab kõht ikka päris tükiks ajaks täis. Ingver annab supile mõnusalt kerge vürtsikuse ja üleüldse on minu arvates tegemist täiesti täiusliku sügisetoiduga. Pluss on see kalorite poolest ikkagi piisavalt lahja, et võiks süüa kas ekstrasuure kausitäie või siis lihtsalt pärast supi söömist tee kõrvale veel väike küpsis lisaks süüa.
- 1 tl oliiviõli
- 1 sibul
- Pöidlasuurune jupp ingverit
- 1 umbes kilone Hokkaido kõrvits
- 200 g sulatatud juustu
- Soola-pipart
- Keevat vett
- Haki sibul ning ingver peenikeseks ning pane koos õli ning veidikese soolaga madalale kuumusele pehmenema.
- Puhasta kõrvits ning tükelda kuubikuteks. Lisa potti umbes 7 minutit pehmenenud sibula ja ingveri juurde.
- Lisa potti keevat vett sellises koguses, kui paksu suppi soovid.
- Tõsta kuumus keskmiseks, kata pott kaanega ning lase umbes 10 minutit podiseda.
- Kui kõrvits pehme, siis tõsta pott tulelt, lisa sinna sulatatud juust ning püreeri supp ühtlaseks.
- Soola-piparda nii, kuidas heaks arvad ja naudi kuumalt.
- Kui juhtub, et saumikserit ega ühtki teist purustavat asja käepärast ei ole, siis saad ikkagi seda suppi teha. Soovitan teha paksema supi ning siis kui kõrvits pehme, see kahvliga purustada. Aega läheb oluliselt rohkem, aga maitse on ikkagi äärmiselt mõnus!
Ole esimene, kes kommenteerib