Hea toidu kodu

Täidetud punased sibulad

Need sibulad on lihtsalt imelised. Päriselt ka. Ma ei mäletagi, millal mõnest retseptist viimati nii vaimustuses olin 🙂

Kinoa, rosinad ja erinevad maitseained muudavad need täiesti sõltuvust tekitavaks ja mandlilaastud lisavad ka natukene krõmpsu. Nendega on natuke rohkem nikerdamist aga minu jaoks on need täiesti seda väärt ja ma julgeks neid lausa pidupäevatoiduks pidada. Miks mitte üllatada nendega külla tulnud taimetoitlast, sest loomsetest saadustest on neis kasutatud ainult sutsukene võid ja ka selle saab äärmiselt lihtsa vaevaga õliga asendada nii, et isegi täistaimetoitlased rõõmsad on. Kuigi kui neid juba tegema hakata, siis ma soovitaks neid ikkagi rohkem teha, sest ka lihasööjad tahavad kõik kindlasti vähemalt ühte kaunitari oma taldrikule tõsta. 

15152265_10209872280821122_59000035_o

Pilti tegi: Janar Sääsk

Sibul muutub küpsedes nii mõnusalt mahedaks ja mahedaks ning rosinad annavad magusust veelgi juurde, täiesti kohustuslik element on siin aga cayenne pipar, see mõnus kerge tulisus on siin hädavajalik. 

Oeh, lihtsalt nii nii hea. Ma pean nüüd ilmselt kohe uue portsu tegema. 

Täidetud punased sibulad
Hinda retsepti
Prindi
Ajakulu kokku
1 hr
Ajakulu kokku
1 hr
Vaja läheb:
  1. 6 punast sibulat (kasutasin umbes 100-grammiseid)
  2. 3 spl oliiviõli
  3. 40 g kinoad
  4. Soola
  5. 100 g kirsstomateid
  6. Kaneeli
  7. Cayenne pipart
  8. Vürtsköömneid
  9. 1 spl võid
  10. 25 g rosinaid
  11. 25 g mandlilaaste
  12. Serveerimiseks maitserohelist (näiteks koriandrit ja münti)
Juhtnöörid
  1. Soojenda ahi 200 kraadini.
  2. Lõika sibulatelt juure poolt ära umbes 3 mm, et need püsti seisaks, ning ülevalt poolt umbes 1 cm kõrguselt ka "mütsike" (see jäta alles) ning eemalda sibulatelt koor.
  3. Määri ahjuvorm ning sibulate lõikepinnad kergelt oliiviõliga ning aseta sibulad koos äralõigatud "mütsikestega" vormi, lisa ka umbes 100 ml vett.
  4. Kata vorm fooliumiga ning küpseta neid umbes pool tundi.
  5. Vahepea keeda kinoad 300 ml keevas soolaga maitsestatud vees umbes 10 minutit, seejärel kurna.
  6. Kui sibulad valmis, siis lase neil veidi jahtuda ning seejärel hakka sibulate keskelt ettevaatlikult kahvliga seesmiseid kihte välja kraapima nii, et terveks jäävad kaks välimist kihti.
  7. Haki sibulate sisu jämedalt ning aseta pool sellest tagasi ahjuvormi.
  8. Pane ahjuvormi ka neljaks lõigatud kirsstomatid ning maitsesta neid soola, kaneeli ning cayennega.
  9. Sulata pannil või ning kuumuta selles ülejäänud sibulate sisu ning rosinaid umbes minut aega.
  10. Seejärel lisa ka kinoa ning mandlilaastud, maitsesta segu tugevalt soola, cayenne, kaneeli ning vürtsköömnetega ja prae segu 3-5 minutit.
  11. Täida sibulad kinoa-seguga kasutades teelusikat, aseta täidetud sibulad ahjuvormi ning määri kergelt õliga.
  12. Küpseta umbes 15 minutit, poole pealt aseta "mütsikesed" sibulale tagasi.
  13. Serveerimisel puista peale värskeid ürte.
Märkused
  1. * Täistaimse versiooni puhul asenda ka või oliiviõli või mõne muu taimse alternatiiviga.
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>