Hea toidu kodu

Kerge omlett kodujuustu, herneste ja mündiga

Ma ei saa aru kuidas, aga igatahes suutsin ma selle kevade esimesteks inimväärilisteks ilmadeks haigeks jääda. Nina tilgub juba kolmandat päeva nii kuis jaksab ja nädalavahetusel midagi asjalikku küll teinud ei ole. Või vähemalt mitte õues. Positiivselt võttes olen terve nädalavahetuse normaalsel ajal magama läinud ja saan teile juba hommikul enne kümmet seda retsepti jagada (mitte, et te kõik niikuinii kohe Kalamaja päevadele või mujale õue hommikust sööma ei läheks, aga no teete siis teinekord seda omletti 🙂 )

On arvukate uuringutega selgeks tehtud, et hommikuti muna süües püsib kõht kauem täis. Ja omletid maitsevad ju ka hästi, seega hea ja kasulik üheskoos. Tänast eksemplari täiustab mõnus kodujuust, mis kuumuses ka kergelt sulab, lisaks üllatavad värskusega rohelised herned ja hakitud münt. Kokku üks igati mõnus kevadine kombo! Mõned kollased kirsstomatid ka lisaks ja võibki rõõmsalt tegusale päevale vastu astuda! 

Ja ärge neid kevadisi ilmasid siis liigselt usaldage ja pange riided selga – muidu võib juhtuda, et saate endale sama tilkuva nina, nagu mul on.

Kerge omlett kodujuustu, herneste ja mündiga
Portsjoneid: 2
Hinda retsepti
Prindi
Aeg ettevalmistuseks
5 min
Keetmise-küpsetamise aeg
5 min
Aeg ettevalmistuseks
5 min
Keetmise-küpsetamise aeg
5 min
Vaja läheb:
  1. 5 muna (mida vabamalt jooksnud kanadelt, seda parem)
  2. 2 rohelist sibulat
  3. 2 spl vett
  4. 200 g kodujuustu
  5. 1 dl (külmutatud) herneid
  6. Mõned värsked mündilehed
  7. Soola-pipart
  8. Praadimiseks õli
Juhtnöörid
  1. Kuumuta herneid pisut pannil nii, et need vajadusel üles sulaksid ning soojeneksid ning tõsta need seejärel kõrvale.
  2. Löö munad koos soola-pipra, vee ja hakitud rohelise sibulaga kergelt vahule.
  3. Kuumuta pannil pisut õli, vala omletisegu pannile ning lükka ääri järjest panni keskele nii, et muna ühtlasemalt hüübiks.
  4. Kui muna on juba peaaegu küps, siis laota omletile kodujuust ning herned, kata pann kaanega ning lase madalal kuumusel lõpuni küpseda.
  5. Enne serveerimist laota peale värske hakitud münt.
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>