Hea toidu kodu

10-minuti veisesalat

Ma tegin endale just maailma kõige paremat salatit. Nagu päriselt. Või kui aus olla, siis ma tegin seda pühapäeval, aga no ei jõudnud retsepti varem kirja panna. Tegelikult ma ei jõudnud kolmapäeva õhtul kell kümme just turult tagasi, nagu ma siin kirjatükis allpool väidan, aga ma enamuse postitusest kirjutasin ka juba siis valmis 🙂

Ehk siis salat. Võimalik, et see maitses mulle eriti hästi, sest liha on juba viimased aasta aega siin kodus üsna harv nähtus ja siis need harvad korrad peavad ikka eriti hästi maitsema. Ma olen igati selle poolt, et liha peaks harvem sööma ja põhirõhk peaks olema värskel kraamil, aga oleme ausad – mõnikord maitseb liha ka ikka ülihästi. Ja arvestades seda, et isegi juhul kui härra elukaaslane elu lõpuni enam ühtki suutäit liha ei söö ja mina tavalist tarbimist jätkan, siis ilmselt lõppkokkuvõttes jääb minu kogus ikkagi väiksemaks – ma arvan, et mu liha söömine on igati õigustatud. Aga ikkagi iga päev endale mitmesaja grammi liha sisse ajamine on too much ja kindlasti ei ole seda mitte kellelegi tarvis.

Nii, liha söömine on enda jaoks ära õigustatud, edasi taimede juurde 🙂 Turul oli saada juba hunnikutes värsket kraami – redised, piparmünt, koriander, ka väga ilusat spinatit, mis sellesse retsepti kuidagi ei puutu 🙂 Ja mu lemmikmüüjal oli veel porgandeid. Ehk siis minu päev on igati kirjas ja turult tagasi jõudes kulus salati valmis saamiseks nii umbes 10 minutit, mis on hea, sest kõht oli hullult tühi.  

Aga see tänane salat siis. Imehea, värske, natuke vürtsikas ja lihtsalt ideaalne. Tõele au andes oleks läbi saanud ka poole väiksema lihakogusega, aga õhemat tükki veisest pole jälle võimalik normaalselt küpsetada, seega 200 grammi rändas just minu kõhtu. Kõik maitsed siin moodustavad imelise kooskõla ja ma ei usu hetkel, et maailmas paremat toitu olemas on 🙂 Ärge ainult liha kindlasti üle küpsetage. Kui teile toorem veis ei meeldi, siis parem valige katsetamiseks mõni muu retsept, sest siin retseptis on ideaalne just vaid pisut pannikuumust näinud lihatükk.

IMG_20170311_144115

Ja kui kedagi kogemata huvitab, siis see salat sisaldab nii umbes 400 kilokalorit, seega kaalujälgijatele täiesti sobiv eine 😉

10-minuti veisesalat
Portsjoneid: 1
Hinda retsepti
Prindi
Aeg ettevalmistuseks
5 min
Keetmise-küpsetamise aeg
5 min
Aeg ettevalmistuseks
5 min
Keetmise-küpsetamise aeg
5 min
Vaja läheb:
  1. 200 g veise välisfileed (kuigi tegelikult piisab ka 100 g inimese kohta ;))
  2. 1 väiksem porgand
  3. 0,5 pikka kurki
  4. 2 redist
  5. Peotäis värsket koriandrit ja piparmünti
Kaste
  1. 1 tl laimimahla
  2. 1 tl sojakastet
  3. 0,5 tl kalakastet
  4. 0,5 tl kookossuhkrut
  5. 1 tl röstitud seesamiseemneid
  6. 0,5 punast tšillit
Juhtnöörid
  1. Hoolitse selle eest, et veis oleks enne küpsetama hakkamist toatemperatuuril. Kuumuta pann särisevaks ning prae sellel fileetükki mõlemalt poolt umbes 2 minutit.
  2. Seejärel tõsta liha pannilt lõikelauale ning lase puhata kuni ülejäänud salati valmis meisterdad.
  3. Tõmba porgandist ja kurgist koorimisnoa abil pikad ribad ning viiluta redised õhukeseks.
  4. Korja ürtidelt lehed.
  5. Viiluta tšilli õhukeselt ning sega kokku ülejäänud kastme ainetega.
  6. Kui liha on pisut puhanud, siis viiluta ristikiudu umbes 1 mm paksusteks viiludeks ning sega need korralikult kastmega kokku.
  7. Seejärel sega liha juurde ka eelnevalt viilutatud taimed, piparmünt ning koriandrilehed.
  8. Serveeri kohe 🙂
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>