Ülilihtsad parmesani-jalapenoküpsised
Vaid neli koostisosa, mitte just liiga palju vaeva nägemist ja suurepäraselt krõbedad, veidi vürtsikad küpsised kõlab minu jaoks nagu hea kombinatsioon. Ja just sellised nee küpsised ongi. Aega läheb kokku maksimaalselt pool tundi ja protsess on tõesti megalihtne, eriti, kui köögikombain olemas on.
Et kõik algusest peale ausalt ära rääkida, siis mingil suurusehullustuse hetkel oli mulle tundunud hea mõte hiigelsuure, kahekilose purgi punaste marineeritud jalapenode ostmine. Kõikvõimalik vürts läheb mulle küll alati hästi peale ja kuulub pea iga roa juurde, aga kuskil on piir. Nüüd ma tegin selle purgi igal juhul lahti ja tõstsin suure osa sellest väiksematesse klaaspurkidesse ümber, aga igavesti need seal siiski ei seisa, seega mõnda aega saavad mu road olema jalapenovürtsised. Osa saavad ka sellised toidud, kuhu tavaliselt ehk jalapenot ei lisaks.

Nende küpsistega läks igal juhul õnneks ja kuna ca 15 inimesest, kes neid proovis nii mõnigi kommenteeris, et need hästi õnnestunud on, siis kasutan juhust ja panen retsepti tuleviku tarbeks kirja – noh, et kui kogemata jälle kaks kilo tšillit korraga ostan, siis on üks retsept veel kohe tagavaraks olemas. Tegelikult võib neid muidugi ka väiksemast purgitäiest valmistada või hoopis jalapeno päikesekuivatatud tomatitega asendada – variante jätkub.
Ja protsess tõepoolest on lihtne. Panen allapoole kirja versiooni köögikombainiga, mida ise kasutan, aga kui sul seda ei ole, siis lihtsalt riivi juust peene riiviga, haki jalapeno väikeseks, külm või pisikesteks tükkideks ning sega kõik võimalikult kiiresti ühtlaseks taignaks.
Ülilihtsad parmesani-jalapenoküpsised
Vaja läheb
- 120 g parmesani sobivad ka teised tugevad juustud
- 80 g külma võid
- 200 g nisujahu
- 50 g marineeritud jalapenot
Kuidas?
- Eelkuumuta ahi 200 kraadini ja kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
- Haki parmesan väiksemateks tükkideks ning pane lõiketeradega köögikombaini. Lisa jahu ning pulseeri paar korda läbi.
- Tõsta köögikombaini ka külm pisut väiksemaks tükeldatud või ja jalapenod. Töötle ühtlaseks puruks.
- Puru peaks sõrmede vahel kokku surudes üsna hästi kokku jääma. Kui see veel ei juhtu, siis töötle korraks veel läbi, kui ka siis ei õnnestu, siis võid lisada teelusikatäie jääkülma vett (või jalapenomarinaadi, kui vürtsi armastad).
- Vormi käte vahel umbes 30 küpsisepulgakest. Ma pigistasin küpsised sel korral lihtsalt peopesas väikesteks vorstikesteks, aga kasuta oma fantaasiat.
- Küpseta pöördõhuga 15 minutit uni küpsised on kergelt kuldsed.




Ole esimene, kes kommenteerib