Go Back

Ülilihtsad parmesani-jalapenoküpsised

Ette valmistamiseks15 min
Keetmiseks-küpsetamiseks15 min
Portsjoneid: 30 tükki

Vaja läheb

  • 120 g parmesani sobivad ka teised tugevad juustud
  • 80 g külma võid
  • 200 g nisujahu
  • 50 g marineeritud jalapenot

Kuidas?

  • Eelkuumuta ahi 200 kraadini ja kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
  • Haki parmesan väiksemateks tükkideks ning pane lõiketeradega köögikombaini. Lisa jahu ning pulseeri paar korda läbi.
  • Tõsta köögikombaini ka külm pisut väiksemaks tükeldatud või ja jalapenod. Töötle ühtlaseks puruks.
  • Puru peaks sõrmede vahel kokku surudes üsna hästi kokku jääma. Kui see veel ei juhtu, siis töötle korraks veel läbi, kui ka siis ei õnnestu, siis võid lisada teelusikatäie jääkülma vett (või jalapenomarinaadi, kui vürtsi armastad).
  • Vormi käte vahel umbes 30 küpsisepulgakest. Ma pigistasin küpsised sel korral lihtsalt peopesas väikesteks vorstikesteks, aga kasuta oma fantaasiat.
  • Küpseta pöördõhuga 15 minutit uni küpsised on kergelt kuldsed.