Ühtaegu rammus ja tervislik brokoli püreesupp
Püreesupid on hullult lihtsad ja loomulikult annab neis kasutada ära kõikvõimalikud aedviljad, mis juhuslikult käeulatuses on. Tegelikult nende tegemiseks minu puhul mingit konkreetset retsepti ei olegi – põhiline see, et oleks mõnusas koguses juurikaid ja midagi kreemjat olgu selleks siis kookospiim, toorjuust, vahukoor, kitsejuust või hoopis leotatud ja püreestatud india pähklid.
Mulle meeldib, kui püreesupid on pigem paksemad – nii on need talvise ilmaga ühtaegu toitvad ja soojad, samas aga aitavad juba vaikselt rannahooajaks valmistuda, sest no põhiliseks koostisaineks on ju ikkagi vägagi tervislikud ja üsna madala kalorsusega aedviljad. Seest soojaks teeb see kindlasti – annan garantii, sest tegin just rõdul sellestsamast supist pilti proovides ära kasutada meie vähest polaaröist päevavalgust ja seal hakkas päris jahe. Aga nüüd on supp söödud ja enam külm ei ole 🙂
Ma tavaliselt kaloreid taga ei aja, aga praegu huvi pärast kontrollisin ja 100 g brokolit sisaldab umbes 34 kcal, toorjuust 230 kcal, ja no ülejäänud koostisosade kaloreid ei hakanud arvutama, aga fakt on see, et laimimahl, roheline sibul ja must pipar kedagi kunagi paksuks küll teinud ei ole 🙂 seega ühe portsu kaloriteks tuleb ümardatult nii umbes 150 kalorit. Ja vähemalt minul sai küll kõht täis. Seega win-win! Ning isegi kui ühest portsust kõht täis ei saa, siis võib ju juurde tõsta või pärast isegi magustoitu nautida!
- 1 brokoli (mul oli umbes 600g)
- 4 rohelist sibulat
- 100 g toorjuustu
- 0,5 sidruni mahl
- Soola
- Pipart
- Kui brokoli vars väga puine on, siis koori see ära (muidu jääb supp kiuline) ning tükelda nii brokoli õisikud kui vars potti, lisa sinna ka tükkideks lõigatud roheline sibul, suts soola ning umbes 200 ml vett.
- Lase keema tõusta ning keeda/auruta seejärel kaane all umbes 15 minutit kuni brokoli pehme on.
- Tõsta tulelt ning püreeri ettevaatlikult saumikseri abil.
- Lisa toorjuust ning püreeri veel kord.
- Maitsesta sidrunimahlaga, vajadusel lisa veel soola ning serveerimisel jahvata peale ohtralt musta pipart (soovitavalt Tellicherryt - see reaalselt lihtsalt on nii hea pipar, et vahe teistega on selgelt tunda!)
Maie
13. jaan. 2020
Leidsin siit retsepti (esmakordselt juhtusin siia lehele),lihtne , kiire ja väga maitsev aitähh!!
kadri
19. jaan. 2020
Vahva! Aitäh 🙂