Hea toidu kodu

Soe Camembert juust pohlade ja rosmariiniga

Tänane retsept on üks neist, mis päriselt nagu täitsa retsept ei olegi. Pigem lihtsalt paar asja kokku panna ja ongi maitsev taldrikutäis olemas. Samas aga siin tuleb ikkagi ka ahi sisse lülitada ja korraks nuga kätte võtta, seega saab see retseptike ikka kirja panud 🙂

Pakkuda sobib seda nii eeltoiduna kui ka magustoiduna. Mulle päriselt meeldivad mõlemad variandid ja mis seal salata, vahel on see ka lihtsalt terve õhtusöögi rolli enda kanda võtnud.

Sooja ahjujuustu teen juba aastaid päris tihti ning ma pole näinud veel kedagi, kellele see ei maitseks. Lisandeid sätin juurde sellest, mis parasjagu olemas on. Ürdiks sobivad ka teised puisemad ürdid – näiteks tüümian ning pohlade asemel võivad käiku minna ka muud marjad-moosid. Kõige parem juustumoos on minu meelest läbi aegade mu vanaema tehtud füüsalimoos oma aia füüsalitest, aga seda pole kahjuks kogu aeg võtta, seega tuleb teisi lahendusi leida. Lisaks marjadele ja ürtidele sobivad ahjus küpsenud juustu juurde tegelikult ideaalselt ka röstitud pähklid – näiteks kreeka pähklid või pekaanid. Sel korral minu taldrikutäiele neid ei jagunud, sest juust oli vaid üks käik kokku vist umbes kuuest ning kuigi juust on juba iseenesest rammus ja dieettoiduga siinniikuinii pistmist ei ole, siis tundus, et pähklid oleks isegi meie seltskonnale liiast olnud.

Kuna juustu kõrvale nautisime Bestwinest pärit crémanti, siis ka pohladel sobib lasta mõnusas joogiks korraks marineeruda. Täiesti piisab sellest ajast, mis juust ahjusoojust naudib.

Soe Camembert juust pohlade ja rosmariiniga
Hinda retsepti
Prindi
Ajakulu kokku
20 min
Ajakulu kokku
20 min
Vaja läheb:
  1. 1 Camembert juust puust karbis
  2. Paar värsket rosmariini oksa
  3. Pisut head oliiviõli
  4. Suts soola ja pipart
  5. Paar supilusikatäit (külmutatud või vees säilitatud) pohlamarju
  6. Sutsuke sedasama vahuveini, mida juustu kõrvale nautida plaanid
  7. Serveerimiseks krõbedat röstitud saia
Juhtnöörid
  1. Eelkuumuta ahi 200 kraadini.
  2. Pane pohlad sutsukese vahuveini sisse seisma.
  3. Võta juust pakendist välja, eemalda kileümbris ning pane see siis puust karbi sisse tagasi.
  4. Lõika juustu pealmisele kihile diagonaalis mõned träpsud, säti neisse paar rosmariinioksa ning proovi need sügavamale juustu sisse lükata.
  5. Juustu pealispind määri kokku oliiviõliga ning maitsesta soola ja pipraga.
  6. Küpseta juustu kuni see on seest sulanud ning mõnusalt lõhnav. Nii umbes 10 minutikest.
  7. Serveeri otse puidust karbi sees koos krõbeda saia ning marineeritud pohladega.
Hea toidu kodu https://kahvliga.ee/

Meeldetuletuseks ka see, et sel nädalal saab Bestwine e-poest tellides kasutada koodi KAHVLIGA25, millega saab kõigilt tavahinnaga toodetelt 25% soodukat. Saab pidulikumateks puhkudeks mitme kuu jagu veine ette tellida, sest kasti kaupa tellides tuuakse pudelid tasuta koju ka.

Postituse kirjutamist toetas Bestwine.

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>