Hea toidu kodu

Munamuffinid tofu ja köögiviljadega

Ma isegi ei ole veendunud, kuidas neid asju täpselt nimetama peaks, sest tegemist on midagi muffini ja ahjuomleti vahepealsega, aga kuna küpsetamiseks sai täna (ja tegelikult ka eile, sest teen neid juba mitmendat päeva järjest) just muffinivorme kasutatud, siis munamuffin tundus sobiv nimi. Tegelikult saab sama tainast väga edukalt ka pannil küpsetada, seega muffinivorme pole eraldi vaja ostma minna.

Tegemist on täieliku külmkapitühjendustoiduga ja täidiseks võib kasutada ükstapuha mida. Tofu on mul igal korral kasutuses olnud ja see on kusjuures ainus viis, kus ma seda vabatahtlikult ise toidule olen nõus lisama. Ma enda arvates suudan alati ka muidu lihtsatele toitudele korralikult maitset tekitada aga vat tofu puhul jääb alati millestki puudu ja lisaks mul on sojatoodete suhtes mingi üsna põhjendamatu eelarvamus – mulle tundub, et neid on liiga palju töödeldud, selleks et need tervislikud olla saaksid. Mõistusega saan aru, et tegelikult on tofus väga palju kasulikku taimset valku, aga sisetunne ikkagi ei kutsu seda väga tihti katsetama. No igatahes oli mul kodus üks lahtine pakk tofut, mille ma väikeste kuubikutena munamuffinite sisse hakkisin lootes, et ülejäänud komponendid selle ära neutraliseerivad ja nii oligi. Järgmistel kordadel olen tofu siia juba täiesti vabatahtlikult lisanud, sest lisavalk kulub mulle alati ära ning pulbrid, batoonid ja muu jura ei ole kohe üldse minu teema.

Ülejäänud täidise osas on tegelikult täitsa vabad käed, mida siia juurde lisada. Toon allpool ära ühe variandi, mis mulle väga maitseb, aga kindlasti võid kasutada kõiki neid aineid sellises vahekorras, nagu sina soovid. Need asjad, mis sulle ei meeldi võid välja rahumeeli jätta või hoopis lisada seeni, suvikõrvitsat, erinevaid ürte, peekonit ja kõike muud, mida hing ihaldab. Põhiline on see, et kõiki taimi kokku jääks nii umbes 100 g kanti – siis püsivad muffinid veel kenasti koos, aga on mõnusalt ohtra täidisega.

Ühe märkusena lisan veel selle, et kui kasutad muffinivorme, siis määri need kindlasti korralikult ja puista  maisijahuga üle – muidu on muffinite vormist kätte saamine paras nokerdamine 🙂

Munamuffinid tofu ja köögiviljadega

Ette valmistamiseks10 min
Keetmiseks-küpsetamiseks18 min
Aeg kokku30 min
Portsjoneid: 1 inimesele

Vaja läheb

  • 1 muna
  • 50 g tofut kasutasin Boni peterselli-tilli oma
  • 50 g juustu
  • 50 g nõrutatud maisikonservi
  • 50 g sibulat/tomatit/paprikat
  • 50 g jahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • Tiba võid ja maisijahu vormide ette valmistamiseks
  • Maitse järgi soola, pipart, jalapenot, värsket koriandrit

Kuidas?

  • Valmista kõigepealt ette vormid. Määri need kergelt võiganing raputa üle maisijahuga – siis tõsta vorm külmkappi oma aega ootama.
    Eelkuumuta ahi 200 kraadini.
  • Haki tofu, juust, sibul/tomat/paprika umbes 5mm kuubikuteks.
  • Löö muna lahti ning sega sinna juurde hakitud komponendid,mais, hakitud jalapeno ja koriander.
    Viimasena sega juurde jahu, küpsetuspulber, sool ja pipar.Kui viitsid, siis võid need enne omavahel kokku ka segada – ma ise kunagi eiviitsi ja lihtsalt kallan kõik järjest ülejäänud taigna peale ning sealsamaspeal proovin need omavahel kõigepealt segamini saada ning siis segan ülejäänugataignaks kokku.
  • Jaota taigen vormide vahel ning küpseta umbes 18 minutit. Lase enne vormidest välja võtmist tiba jahtuda – siis saad need paremini kätte;)

Lisamärkused

Kasutan keskmise suurusega muffinivorme ning seal saab ühe muna kogusest 3 muffinilaadset toodet. Suuremaid saab loogiliselt vähem ning minimuffineid rohkem, seega pead natuke katsetama.
NB! Kui sul muffinivorme pole, siis pole ka hullu – saad samast taignast panni peal pätsikesed küpsetada – praadimiseks soovitan kasutada õli, seega võid ning maisijahu pole sel juhul tarvis.

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>