Mõnusad marineeritud sibulad ja tahinine jogurtikaste
Tõmbame selle postitusega joone alla Lähis-Ida peolauale ning täna tulevad ette kandmisele kaks retsepti. Mõlemad eeldavad tegelikult ainult ainete kokku segamist ning seetõttu on neid natuke naljakas isegi retseptideks nimetada. Hästi maitsevad need igal juhul ja kui ülejäänud laual natuke keerulisemad asjad on, siis on lihtsalt ja kiiresti valmivad lisandid alati hea mõte. Plussiks tundub külla tulnud sõpradele lookas lauda vaadates, et oled juba mitu päeva köögis kokates veetnud kuigi tegelikult kulus iga üksiku elemendi tegemiseks ainult mõni minut 😀
Marineeritud sibulad on äärmiselt mõnusad ja need on mul tihti esindatud ka erinevates salatites. Kasutan nende tegemisel erinevaid äädikaid ja tsitruselisi ning marineerin nii valgeid kui punaseid sibulaid. Ainuke asi, mis selles retseptis iga kord kasutusel on, on sool. Ilma selleta lihtsalt ei saa 🙂 Sibulate marineerimine on eriti kiire ja lihtne viis andmaks särtsu juurde paljudele toitudele ja soovitan selle kindlasti oma repertuaari juurde võtta.
Seesam meeldib mulle väga-väga ja Saare maitsestamata jogurt on mu külmkapis alati olemas ning kasutusel nii soolastes kui magusates toitudes. Ja seda väga lihtsat kastet teen ka päris tihti. Ma ei hakka isegi täpset retsepti kirja panema, sest retsept kujutab endast seda, et võtad umbes kolm supilusikatäit tahinit, segad selle kokku näpuotsatäie soola ning umbes poole sidruni mahlaga kuni saad ühtlase pasta ja siis lisad topsitäie jogurtit. Nii lihtne ongi aga samas täiesti vaimustav. Sobib kasutamiseks koos kõigi nende retseptidega. Lisaks võib sellisele lauale alati pakkuda juurde veel näiteks pistaatsiapähkleid või erinevaid oliive. Nii saavad kõik erinevaid maitseid oma soovi järgi kokku sobitada.
Nii, aga nüüd siis need marineeritud sibulad.
- 3 suuremat punast sibulat
- 0,5 tl soola
- 0,5 sidruni mahl
- 1 spl granaatõuna siirupit
- Koori sibulad ning viiluta need nii õhukeselt kui suudad.
- Pane sibulad kaussi, raputa neile soola ning mudi kätega kiiresti läbi.
- Lisa ka kõik muu kaussi, sega läbi ning jäta vähemalt kümneks minutiks seisma.
Ole esimene, kes kommenteerib