Hoiatan ette. Kes lähitulevikus plaanib sinna sööma minna ja tahab üllatatud saada, siis ärge edasi lugege. Või lugege siis, kui te olete ära käinud ja siis saate võrrelda, kuidas arvamused kokku klapivad 🙂
Ma väga tihti ei ole siia restoranielamusi kirja pannud, aga kui üks restoran üllatab nii positiivselt, kui Puri peakokasaal seda tegi, siis kohe ei saa kiitmata jätta. Õigemini tegelikult üllatas mind kõigepealt härra elukaaslane sellega, et ta mind sinna üldse viis nii, et ma ei teadnud veel isegi poolel teel olles, kuhu minek on. Ja tegelikult see, et Puri hea oli, ei oleks pidanud üllatusena tulema, sest olen viimase paari nädala jooksul vähemalt kolmelt tuttavalt kuulnud, kui tore see koht on. Aga ega ma kõike alati ei usu ka, mida kuulen – päris palju on selliseid kohti, mida kiidetakse ja siis kohale jõudes on minu reaktsioon üsna ükskõikne. Seetõttu ma väga tihti väljas söömas ei käi ka – lihtsaid ja tavalisi toite teen ma ise rohkem oma maitse järgi ja ausalt öeldes ei raatsi väga maksta selliste toitude eest, mille ma ise paremini valmis teeks.
Oih, korraks läks vingumiseks. Vist olen eestlane ikka. Tegelikult ma tahtsin hoopis ülivõrdes kiita. Sest kõik oligi lihtsalt ülivõrdes. Michelini tähega pärjatud kohti olen külastanud täitsa arvestataval hulgal ja tõsi – nii mõnestki neist mäletan eredaid elamusi veel ka mitu aastat hiljem, aga ma ei mäleta, et kuskil oleks nii mitmed käigud nii vaimustavad olnud! Tasting menu on pikk ning tihti võib see tähendada seda, et eredaid hetki mahub sinna sisse mõni ning ülejäänu ununeb kiiresti. Siin läks kõik väga tõusvas joones ja lihtsalt okei oli minu jaoks vaid üks suupiste (lillkapsavaht ja parmesani churros – mõlemad olid tegelikult head, aga kogu ülejäänud väga-väga-väga headuse juures jäid kahvatuks).
Tegelikult enne komme oli koht veel kahele magustoidule, mille puhul mu pildid enam üldse mingit kriitikat ei kannata, sest magustoidud ise olid vaimustavad. Ja need, kes mind teavad teavad, et mul magustoidust üldiselt on ikka väga ükskõik ja rohkem kui kahe käe sõrmedel võib kokku lugeda kordi, mil ma olen magustoidu asemel mõne austri või krevette tellinud. Tavaliselt läheb restoranides üldse kõik langevas joones, sest eeltoidud on ALATI kõige paremad. Mul on hea meel, et Puri peakoka pool siin mind üllatada suutis. Mandariinibrülee mustsõstralehe jäätisega oli imeline, nii maitselt kui tekstuurilt. Ja selle kiitis superheaks ka härra elukaaslane, kes muidu tsitrust magustoidus silmaotsaski ei kannata. Teiseks magustiduks oli baklažaanivaht (nagu halloo, kes tuleb selle peale, et baklažaan magustoiduks teha?) jäätise, mustsõstarde ning espressoga. Kõlab nagu hunnik suvalisi asju üksteise otsas? Aga ei ole! Hea on!
Elamuse tegi minu jaoks eriliseks kindlasti ka juurde sobitatud veinivalik. Mul on kahju, et ma veinimaailmas rohkem kodus ei ole, sest kindlasti oleks veine tundes see nauding veel suurem olnud. Minu jaoks on alati veinidest erinevate nootide ära tundmine keeruline olnud ja tõele au andes ma ei ole seda väga harjutanud ka. Kui keegi ütleb, et kuskil võiks mustsõstart tunda, siis ma leian selle üles, aga ise ei oskaks seda kuidagi pakkuda. Õnneks Puri sommeljee Kristjan oskab aga kõik imeliselt lahti seletada ja on iga käigu juurde sobivad veinid valinud. Ja seda, kas toit ja vein omavahel kokku sobivad, kui nad juba kokku sobitatud on – seda ma oskan küll hinnata ja minu hinnangul oli eriti hästi sobitatud munakoore käigu juurde sobitatud vinho verde, põdra juurde sobitatud rose (mis oli tegelikult ka luuüdi käigu juures, aga see toit võlus mind niivõrd, et ma reaalselt unustasin joomise ära :)) ja dessertvein. Mis need täpselt olid – seda peate ise vaatama minema, sest ühtki nimetust ma täpsemalt välja tuua ei oska.
Teie, kes te kogu selle romaani läbi lugesite – au ja kiitus teile! Kirjutan selliseid postitusi rohkem iseendale, et kunagi 10 aasta pärast ka veel meelde saaks tuletada, et niiiiii tore õhtu oli! Igal juhul soovitan kõigil, kes sama palju head toitu armastavad, kui mina endale üks mõnus õhtu lubada – see on igat senti väärt!
Lisamärkus: nüüd ise postitust üle lugedes tekib kangesti kahtlus, et ega siin kinnimakstud reklaamiga tegemist pole. Kui lugejatel sama tunne peaks tekkima, siis igaks juhuks mainin, et üldse pole kinni makstud, lihtsalt ülihea oli. Härra elukaaslane maksis, sest ta on kõige parem mees maailmas.
Mina olen Kadri ja mulle väga meeldib kõik toiduga seonduv. Eelkõige muidugi söömine ise, aga ka kokaraamatud, toidusaated, kõikvõimalikud köögividinad, söödava kasvatamine jne
Ole esimene, kes kommenteerib