Mahlane sealihapihv Pagar Võtaks peedikukli vahele
Ma olen küll ilmselt juba korduvalt maininud, aga kui süüa liha nii harva, kui mina – siis see olgu parem hea. Ja ma ei mõtle, et tegemist peaks olema kõige kallima lihatükiga loomast – üldse mitte, ka südamest ja näiteks sabast saab mõnusaid toite teha. Pean silmas seda, et liha peab olema austusega koheldud. Iga kord, kui mu taldrikule satub mingi ära rikutud lihatükk, siis mul on sellest lihtsalt kohutavalt kahju.
Hakkliha on üks nendest asjadest, mis on päris tihti üsna kaheldava väärtusega. Olen näinud, kuidas selle seest konkreetselt vett välja voolab. Üleliigsest rasvast ja kahtlastest konditükkidest ma ei räägigi. Muidugi tuleb kondid ka ära kasutada, aga selleks on ka paremaid mooduseid – näiteks võiks nendest sülti teha. Seega on kõige mõistlikum lasa hakkliha turul lihunikul teha – maitsevahe on absoluutselt tuntav, ma luban!
Ja burgeri saab veelgi mõnusamaks teha selle sisse lisatud hea kraamiga – sibul on minu puhul iga toidu puhul kohustuslik ja need burgeripihvid teeb eriti mõnusaks lisatud jalopeno ja päikesekuivatatud tomatid. Samuti soobitan burgeri vahele lisaks pihvile lisada ka ohtras koguses rohelist kraami. Tomat, sibul, salatilehed… Kaste vali ise välja täpselt selline, nagu sina tahad – mulle meeldib näiteks lahjem majonees ja ohtralt sinepit.
- 300 g kvaliteetset seahakkliha
- 1 sibul
- 10 viilu marineeritud jalopenot
- 10 päikesekuivatatud tomatit
- Soola-pipart
- Haki sibul, jalopeno ning päikesekuivatatud tomat peenelt.
- Sega kokku hakklihaga ning maitsesta soola ja pipraga.
- Prae prooviks väike kogus hakklihasegu ning maitse, kas kõike on parajalt. Vajadusel lisa soola-pipart.
- Jaga hakklihasegu neljaks ning vormi käte vahel lamedad pihvid.
- Prae pihve keskmisest kõrgemal kuumusel umbes neli minutit mõlemalt poolt kuni need on väljast krõbedad kuid seest veel mõnusalt mahlased.
- Serveeri kuklite vahel koos meelepäraste lisanditega.
Ole esimene, kes kommenteerib