Kiirmarineeritud redised ja kurgid
Oi-oi. Kurdan küll, et üldse pole olnud aega retsepte üles kirjutada, aga samas just avastasin, et see retsept on juba kuu aega kaunilt kirja pandud, üles pildistatud ja loomulikult ka ära söödud 🙂 Kui kristalselt aus olla, siis mul selliseid on tegelikult veelgi. Näiteks üks kitsejuustu ja suvikõrvitsaga risoto, millega lisaks veel ka täidetud kõrvitsaõisi tegin. Aga kuna redisehooaeg on rohkem läbi kui suvikõrvitsahooaeg, mille lõpp veel loodetavasti kuskilt ei paista, siis õnnelikele rediseomanikele saab see retsept siin kõigepealt kirja pandud.
Lisaks on ka mu enda redised juba ammu ära söödud ja peab möönma, et suve teises pooles need kahjuks enam väga kasvada ei soovi. Panin küll juba kolme nädala eest uue satsi mulda lootuses, et peaks ju ikka kasvama aga praeguse seisuga tundub, et ega ikka ei kasva küll. Aga pole hullu – poest ju ikka saab.
Pealekauba sobib sama marinaad väga hästi ka ainult kurkide marineerimiseks, seega panen selle ikkagi kohe kirja – muidu jälle meelest läinud, et palju ma soola või suhkrut lisasin 🙂 Igatahes on tegemist ülimalt mõnusa viisiga värske kraami söömiseks, kui lihtsalt toorelt enam ei taha. Sobib superhästi ükstapuha millise toidu kõrvale, võileivakatteks ja miks mitte ka burgeri vahele. Njämm!
- 4 dl vett
- 0,5 dl tavalist söögiäädikat
- 1 spl sinepiseemneid
- 0,5 spl suhkrut
- 1 spl soola
- 2 kuivatatud tšillikauna vi maitse järgi tšillihelbeid
- Mõned tilliõisikud, kui sul on
- Marineerimiseks õhukeselt viilutatud rediseid, kurki, sibulat, porgandit või mõnd muud juurikat, mida sul parasjagu on.
- Tõsta kõik marinaadiained potti ning lase keema tõusta. Siis keera kuumus maha ning lase neil pisut tõmmata ja jahtuda, nii veerand tunnikest. Siis maitse ning lisa, mida vajalikuks pead.
- Seni viiluta õhukeselt see kraam, mida marineerida plaanid ning säti see puhastesse purkidesse.
- Lase marinaadil veel korraks keema tõusa ning siis kalla see purkidesse nii, et aedviljad kaetud on.
- Proovi vähemalt 12 tunniks maitsestuma jätta ning seejärel hoiusta külmkapis. Kui hästi aus olla, siis tegelikult poole tunni pärast maitsevad juurikad juba ka hästi, aga 12 tunni pärast veel paremini!
Ole esimene, kes kommenteerib