Kahe koostisosa šokolaadijäätis (vegan)
Ma pole päris kindel, kas see retsept siin nüüd retsepti nime väärib, aga no äkki kõik ei ole sellest suurepärasest leiutisest ise kuulnud ja vajavad valgustamist 🙂 Koostisosadest läheb valmis ainult külmutatud banaani, naturaalset kakaopulbrit ja näpuotsatäis soola ka, aga see viimane on raudselt kõigil kodus olemas, seega ma julgen seda ikkagi kahe koostisosa retseptiks nimetada.
Ja lihtsalt et oleks üheselt arusaadav – banaanid tuleb enne sügavkülma panemist ära koorida ja ära viilutada. Ei oleks selle mainimise peale tulnduki, aga kui palusin härra elukaaslasel, kes minust paar tundi varem koju jõudis banaanid õhtul plaanis oleva jäätise jaoks sügavkülma panna, siis selgus, et oleksin pidanud ikkagi täpsustama 😀 Ja kui kedagi huvitab, siis koorega koos sügavkülma visatud banaanid ei külmu eriti ruttu 😀
Iga kord, kui seda teen mõtlen, et miks ma seda alati ei söö, kui magusaisu peale tuleb (halloo eilsed neli pontšikut pärast mida süda korralikult paha oli, aga tõele au andes ma poleks neid ka ise ostnud, vaid need lihtsalt ilmusid kontorisse). See saab valmis mõne minutiga, on nii tervislik, et selle hommikusöögiks söömine on täiesti okei (just lõpetasin kausitäie), ja maitseb lihtsalt väga väga hästi. Banaanil on külmutatult omadus imeliselt kreemiseks muutuda nii, et kui see ära püreerida, siis saab sellest koheva jäätise ja domineerima jääb pigem šokolaad, kui banaan ise. Ja muidugi saab sama meetodit kasutada ka teiste lisanditega. Siin on mul näiteks üks murelitega variant kirjas.
- 300 g külmutatud banaanitükke
- 20 g naturaalset kakaopulbrit
- Näpuotsatäis soola
- Võta banaanitükid enne jäätise tegemist umbes 10 minutit varem sügavkülmast välja.
- Pane kõik koostisosad kaussi ning surista saumikseriga ühtlaseks.
- Söö kohe.
Ole esimene, kes kommenteerib