Hea toidu kodu

Juuretisega õhukesed pannkoogid

Igaüks, kes juuretisega saia küpsetab teab, et juuretist jääb mingil hetkel üle, sest enne küpsetama hakkamaist peab seda mitu päeva toitma ning siis kui mõnel nädalal veel küpsetamine vahele jääb, siis saab seda toidetud juuretist ühel hetkel jube palju. Ja seda isegi siis, kui ma kõikides välismaistes retseptides välja toodud “toitmise” kogused oluliselt väiksemaks tõmmanud olen. Praegu toidan juuretist täpselt võrdses koguses vee ja jahuga ning lisan mõlemat igal hommikul ja õhtul ainult ühe supilusikatäie, aga ikkagi tähendab see näiteks kolme päeva toitmise jooksul seda, et juuretist on 12 spl rohkem, kui enne toitma hakkamist. Kõigil, kes ise saia ei küpseta on seda juttu kindlasti hästi põnev lugeda – ma ei solvu, kui te siinkohal brauseriakna kinni panete ja oma ajaga midagi targemat peale hakkate, sest jutt jätkub samas vaimus 😀

Aga mida selle ülejäägiga siis pihta hakata? Eriti veel siis, kui kõik tuttavad, kes juuretist tahavad, sellega kenasti varustatud on? Kujuta nüüd ette, mida jagan juuretist kümnele sõbrale, need omakorda kümnele ja no nii edasi ja varsti ongi selline seis, et ainuüksi Tallinnas jääb igal nädalal mitukümmend liitrit juuretist üle, eksole. Ma kõikide nende liitritega tegelda ei jõua, aga enda oma ma igal juhul ära ei viska ja soovitan ka kõigil teistel seda mitte teha, sest tegemist on ometi toiduga.

Täna pakun välja ühe retsepti, mis on viimaste kuude jooksul pea iganädalaseks muutunud ja härra elukaaslane hindas need parimateks pannkookideks üldse. Juuretis annab pannkookidele oma mõnusalt hapuka, kui hästi ette kujutada, siis äkki isegi pisut juustuse maitse ning seetõttu sobivad need eriti hästi söömiseks just soolase täidisega, kuid ka kodumaised marjad sobivad siia lisandiks imeliselt. Kes magusamate pannkookidega harjunud, need muidugi võivad juba ka taignasse suhkrut lisada, ma ise panen pannkoogitaignasse haruharva suhkrut, sest ei pea seda lihtsalt kuidagi vajalikuks.

Täidiseks võib igaüks juurde sobitada täpselt seda, mis talle maitseb. Minu tänahommikusse valikusse kuulus avokaado-sibula-tomati-kurgi segu koos krevettide ja ohtra tšilliga ja ühe magusa koogikese tegin vaarikate ja kookose kondentspiimaga. Mõlemad maitsesid lihtsalt imeliselt!

Juuretisega õhukesed pannkoogid
Hinda retsepti
Prindi
Aeg ettevalmistuseks
5 min
Ajakulu kokku
20 min
Aeg ettevalmistuseks
5 min
Ajakulu kokku
20 min
Vaja läheb:
  1. 1 dl jahu
  2. 1 dl juuretist
  3. 1 dl maitsestamata kreeka jogurtit
  4. 2 muna (ikka see vabaltpeetud kanade jutt, eksole!)
  5. Tiba soola
  6. 0,5-1 dl vett
Juhtnöörid
  1. Sega kõik koostisained peale vee kausis ühtlaseks taignaks ning lase sel umbes pool tundi köögi nurgas seista.
  2. Seejärel pane pann kuumenema ning sega taigna hulka esialgu 0,5 dl vett ning proovi esimene pannkook nii küpsetada.
  3. Kui tundub, et tainas liiga paks on, siis lisa vajadusel veel vett ja küpseta õhukesed ülepannikoogid mõlemalt poolt kuldseks (See käib kiiresti - nii minutike mõlemalt poolt).
  4. Serveeri endale maitsvate lisanditega.
Märkused
  1. P.S. Minul pole pannile õli vaja lisada, sest koogid lihtsalt ei jää sinna kinni ja ei näe selleks seega vajadust. Kui sulle tundub, et ikkagi oleks vaja praadimiseks õli kasutada, siis loomulikult tee seda!
Hea toidu kodu https://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>