Hea toidu kodu

Astelpaju-kaera napoleon

Küpsetis, Magustoit | 19. sept. 2017 | By

Nagu palju asju siin elus, siis sai ka see kook alguse juhusest. Või no täpsemalt sellest, et päris algsed koostisosad olid kodust lihtsalt peaaegu otsas ja siis asendasin ja asendasin ning joppas ja välja tuli algsest plaanist hoopis teistsugune, aga vähemalt võrdselt hea kook. Otseselt tervislikuks seda kooki ilmselt nimetada ei saa, sest võid, koort ja suhkrut siia sisse ikka läheb, aga suure osa nisujahu täistera kaerajahuga asendamine on ikkagi väike samm tervislikkuse suunas. Ja natukenegi tervisliku võtan mina alati hea meelega vastu, eriti siis, kui see ülihästi maitseb!

Tegemist oli mu sünnipäevakoogiga, mille viisin kolleegidele maitsmiseks ja no midagi sealt alles küll ei jäänud, seega tundub, et oli ka teistele meele järgi. Mul endal läheb küll kindlasti kordamisele, sest astelpaju koos keedukreemiga on niikuinii üks täiuslik kombinatsioon ja sobib praegusesse aastaaega lausa imeliselt. Kusjuures keedukreemi segan ma peaaegu alati vahustatud koorega – minu meelest annab see kuidagi eriti mõnusa õhulisuse. Kuigi tavaliselt teen keedukreemi siiski valge suhkruga, aga kinnitan siin kohe, et ka fariinisuhkruga saab supermõnusa tulemuse.

Ma kartsin alguses, et äkki kaerajahu ei jää mõnusalt krõbe, aga tegelikult on asi hoopis vastupidine – koogipõhjad jäävad mõnusad ja muredad ja sobivad kreemiga imehästi kokku. Ja kui neid üle jääb, siis saab seist pudistatud puru koos kreeka jogurti ja marjadega hommikusöögiks süüa 😉

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar