Hea toidu kodu

Toitev salat amarantist, granaatõunast ning ürtidest

Amaranti peetakse üheks supertoiduks ning see on põnevaks ja tervislikuks vahelduseks näiteks riisile või cous-cousile. See on gluteenivaba ning sisaldab suures koguses proteiini, kiudaineid ja muud kasulikku. Kasulike omaduste nimekiri on pikk – näiteks aitab amarant alandada kolesterooli, on põletikuvastase mõjuga, aitab vähki ennetada, vererõhku normis hoida ning mõne uuringu kohaselt ka juuste halliks minemist takistada.

Juuste halliks minemist ma iseenesest küll ei karda aga minu jaoks oli kogu see ülesloetud nimekiri kasulikest omadustest piisav põhjus selles salatis cous-cous amaranti vastu vahetada ja seda ma ka tegin. Mulle maitses, aga ette ruttavalt võin öelda, et sööjaid oli kokku kaheksa ja neist kolm arvas, et see salat maitses natuke liiga tervislikult 🙂 ülejäänud aga jäid igati rahule. Seega olge hoiatatud – kes teavad, et neile tervislikuna maitsev toit ei meeldi, siis see ei pruugi teile olla. Kes on aga katsetamishimuline, neil soovitan kindlasti seda proovida, sest iga suutäis on põhimõtteliselt puhas tervis ja ühtki tühja kalorit siit salati seest ei leia!

Minul oli see salat täienduseks Lähis-Ida teemalisel peolaual, aga see sobib ka iseseisvaks eineks – siis soovitaksin siia juurde mõnda natuke kreemisemat kastet – kasvõi tahiniga segatud maitsestamata jogurtit või hummust. Kuna amarantiterakesed sisaldavad tõepoolest päris palju proteiini ning kiudaineid, siis ei maksa karta, et kõht tühjaks jääb!

img_20161110_164333

Pildil on marineeritud sibulad, hummus, tänane päevakangelane ehk amarantisalat, eelmise postituse kangelane ehk baklažaan seesamiga, jogurti-tahini kaste ja veel natuke näksimist

Toitev salat amarantist, granaatõunast ja ürtidest
Hinda retsepti
Prindi
Aeg ettevalmistuseks
5 min
Keetmise-küpsetamise aeg
25 min
Aeg ettevalmistuseks
5 min
Keetmise-küpsetamise aeg
25 min
Vaja läheb:
  1. 4 dl amaranti
  2. 7 dl vett
  3. 0,5 suuremat sidrunit
  4. 2 spl väga head oliiviõli
  5. Suur peotäis koriandrit
  6. Väiksem peotäis värsket münti
  7. 1 väiksem granaatõun
  8. Soola
Juhtnöörid
  1. Keeda amarant soolaga maitsestatud vees pehmeks - selleks kulub olenevalt sordist 18-25 minutit (paki peal on soovitav aeg tavaliselt kirjas).
  2. Kogu kasutatud vesi peaks seemnetesse imenduma - kui tundub, et amarant veel pehme pole, siis lisa pisut kuuma vett.
  3. Lase keedetud amarantil pisut jahtuda.
  4. Riivi juurde umbes poole sidruni koor ning pigista poole sidruni mahl.
  5. Lisa ka oliiviõli, hakitud ürdid ning granaatõuna seemned.
  6. Sega kõik omavahel läbi ning maitsesta vajadusel veelkord soolaga.
Märkused
  1. * Kui poes amaranti ei leidu, siis võib sama salatit teha ka cous-cousi või bulguriga.
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>