Hea toidu kodu

Suviselt jahutav külm kurgisupp

Kui kõik algusest peale päris ausalt ära rääkida, siis tegelikult planeerisin ma seda retsepti natuke teistsugusena. Nimelt oli mul idee, et värske kurk ja avokaado peaksid koos supiks saama. Küll aga selgus pärast blenderi välja võtmist, et mõlemad kodus ootavad avokaadod on otsustanud korralikult üle küpseda. Nagu ikka avokaadoga juhtub.

Aga no sellest väikesest asjaolust ma küll end segada ei lase ja kiire mõttetöö tulemusena tulid supile kreemisust andma minu viimase aja parimad sõbrad – india pähklid. Ideaalis võiks neid eelnevalt küll üle öö leotada, aga 10 minutit soojas vees ajab ka asja ära, kui kiire on. Tulemus on mõnusalt jahutav, kreemine, värske ja wakame vetikad sobivad siia juurde lihtsalt imeliselt + on see supp ka lihtsalt ilus. Kui sa lihtsalt süüa tahad, siis muidugi võid lisandid lihtsalt supi sisse segada, ei pea ilusti sättima 🙂 Aga mulle ikka meeldib, kui toit ilus välja näeb.

No ja see avokaadoga variant jääb siis järgmisel korral katsetamiseks!

Suviselt jahutav külm kurgisupp
Portsjoneid: 2
Hinda retsepti
Prindi
Ajakulu kokku
15 min
Ajakulu kokku
15 min
Vaja läheb:
  1. 2 pikka kurki
  2. Peotäis india pähkleid (umbes 25 grammi)
  3. Veerandi laimi mahl
  4. Soola
Serveerimiseks
  1. Wakame vetikaid
  2. Seesamiseemneid
  3. Hakitud punast sibulat
  4. Chillit
Juhtnöörid
  1. Leota india pähkleid vähemalt 10 minutit soojas vees (kui suudad ette mõelda, siis üle öö külmkapis).
  2. Koori kurk ning kui soovid teha kaunistuseks kurgiroose, siis tõmba koorimisnoaga mõned pikad viilakad ning tõsta need esialgu kõrvale.
  3. Haki kurk jämedalt ning viska koos leotatud pähklite ja laimimahlaga blenderisse ja töötle ühtlaseks.
  4. Maitsesta saadud segu soolaga ning vajadusel lisa veel laimimahla.
  5. Tõsta kannutäis külmikusse jahtuma, kuni lisandid ette valmistad.
  6. Kurgirooside tegemiseks keera eelnevalt koorimisnoaga tõmmatud ribad elegantselt rulli.
  7. Serveerimiseks tõsta supp kaussidesse ning tõsta peale maitse järgi wakame vetikaid, hakitud sibulat, chillit ning seesamiseemneid.
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>