Hea toidu kodu

Röstitud peedid rosmariiniga

Tahan alustada postitust vingumisega. Nimelt olen paar nädalat kõik oma toidukorrad kenasti MyFitnesspali üles tähendanud, et ise paremat ülevaadet saada pluss ma tegin seda suhkruvaba challengit, eksole. Ja ma tahan lihtsalt ära mainida, et see, kui palju me igalt poolt suhkrut saame on täiesti jabur. Ma pean ennast üsna tervislikuks toitujaks, aga isegi minu puhul hakkab programm juba lõuna ajal karjuma, kui needsamad peedid oma menüüsse kirja panen. Loomulikult ma ei jäta programmi pärast peeti söömata ja tean väga hästi, et taimedest tulev suhkur pole kuidagi võrreldav lisatud valge suhkruga. Pealegi sisalduvad puu- ja aedviljades ka kiudained, mis kehale neis leiduva suhkru omastamise palju mõistlikumaks muudavad, aga neid numbreid vaadates ma ei saa aru, kuidas inimesed üldse toitumisega hakkama saavad.

Minu keskmine päevamenüü näeb välja selline – hommikuks ohtralt puuvilju, mõnikord jogurtiga, mõnikord selle müsliga, lõunaks salat ohtra rohelise ja värskega, ning sinna juurde kõikvõimalikku kraami – tavaliselt näiteks kikerherneid, röstitud peeti, kinoad, röstitud seemneid või pähkleid, avokaadot, vahel pisut juustu jne. Enne trenni mingi väike amps näiteks puuvilja või muu sarnase näol ja õhtusöök võib ulatuda salatist, smuutist või võileivast kuni kotlettide ja pastani välja, olenevalt sellest, mis kell ma koju jõuan. Ehk siis pigem tervislik menüü ja ega ma siin midagi eriti muuta ei kavatse, aga kui juba minu puhul selgub makrodest, et suhkur on üle igasuguse normi, siis no ma ei saa aru, mida sama programm nende puhul ütleks, kes hommikuks paar saiakest nahka pistavad, lõunal mõne päevaprae (kipuvad tavaliselt samuti üsna süsivesikute rohked olema) ja siis õhtuks hiinakat tellivad. 

Nii. Vingumine vingutud 🙂 toidu juurde tagasi. Need peedid on ülimõnusad, ning lisaks sellele, et nad kohe soojalt näiteks risotto juurde või lihtsalt niisama praekõrvaseks sobivad, annavad need ka külmalt salatitele mõnusat vunki juurde. Ürtidega võib loomulikult mitmes suunas vaadata ja katsetada, mis endale rohkem meeldib, aga rosmariin on täiesti kindla peale minek. Ja ürtide puhul tasub üle kordamist see, et enne ahjukuumusesse viskamist tasub need alati käte vahel korralikult oliiviõliga kokku määrida ja samal ajal pisut pehmemaks muljuda. 

Röstitud peedid rosmariiniga
Hinda retsepti
Prindi
Aeg ettevalmistuseks
10 min
Keetmise-küpsetamise aeg
1 hr
Aeg ettevalmistuseks
10 min
Keetmise-küpsetamise aeg
1 hr
Vaja läheb:
  1. 3-4 keskmist peeti
  2. 2 värsket rosmariinioksa
  3. 1 spl õli
  4. 1 tl palsamiäädikat
  5. Soola
Juhtnöörid
  1. Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
  2. Koori peedid ning lõika need sektoriteks.
  3. Viska peedid ahjuvormi, lisa kõik ülejäänud kraam (rosmariinioskad võid pisut väiksemaks murda) ning sega käte abil ühtlaseks kokku.
  4. Viska kogu kupatus ahju ning unusta sinna umbes tunniks ajaks.
  5. Serveeri kohe, aga tegelikult on need ka jahtunult mõnusad.
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>