Hea toidu kodu

Praetud rohelised tomatid

Ma olen juba ammu mõelnud, et kas need rohelised tomatid, mida praetuna süüakse, on mingi eriline sort või lihtsalt täitsa tavalised toored tomatid. Loomulikult ma tean, et mõned tomatisordid ongi punase-kollase-oranži asemel rohelised, olen neid lausa ise kasvatanud, aga kuna need on ikkagi pehmed ja “tavalise” tomati moodi, siis polnud kindel, et mis ja kuidas. Olgem ausad – ega aasta ringi meil normaalseid tomateid niikuinii ei saa, rääkimata siis veel erisortidest ja rohelistest tomatitest, seega pole küsimus just väga tihti päevakorras.

Suvel Barcelonas õnnestus eriti-eriti häid praetud rohelisi tomateid saada ja väike uurimustöö selgitas kohe välja, et jep – täitsa tavalised toored tomatid on praadimiseks sobilikud. Kel kasvumajas tomatid kasvavad, siis neil on eriti hea neid otse varre otsast naksata, aga ka turul on hilissuvel ja sügisel neid mõnikord harva näha olnud, seega tasub silmad lahti hoida.

Aga retsepti juurde nüüd. See on ülihea võimalus tomateid natuke muus võtmes nautida – nende väliskiht on ülimõnusalt krõbe ja seest on need kergelt hapukad ja üldse mitte tavalise tomati maitsega. Igal juhul soovitan soojalt proovida. Need on Lõuna-Ameerikas äärmiselt popid näksid ja teadupärast meeldib seal inimestele kõike rohkes rasvas praadida. Ei ole erandiks ka see retsept, sest ka need tomatid on õli sees praetud, aga tervet potti ma siiski õli täis ei kallanud, vaid piirdusin vaid üsna mõistliku kihiga panni põhjas ja ei tundnud küll, et oleks olnud vaja rohkemat õli kasutada.

Praetud rohelised tomatid
Portsjoneid: 2
Hinda retsepti
Prindi
Aeg ettevalmistuseks
10 min
Keetmise-küpsetamise aeg
5 min
Aeg ettevalmistuseks
10 min
Keetmise-küpsetamise aeg
5 min
Vaja läheb:
  1. 4 suuremat rohelist tomatit
  2. 1 muna
  3. 1 dl keefiri
  4. 1 dl maisijahu
  5. 1 dl jahu
  6. Soola ja pipart
  7. Praadimiseks õli
Juhtnöörid
  1. Vispelda omavahel kokku muna ja keefir, maitsesta soola-pipraga.
  2. Sega omavahel teises kausis kokku maisijahu, 0,5 dl jahu ning veel soola-pipart.
  3. Kolmandasse kaussi või taldrikule pane ülejäänud jahu.
  4. Kuumuta pann koos umbes 1 cm kihi õliga
  5. Lõika tomatid umbes 1,5 cm paksusteks viiludaks.
  6. Püherda tomativiile kõigepealt jahus, seejärel munasegus ning viimasena paneeri need korralikult maisijahu seguga.
  7. Prae viilud mõlemalt poolt keskmisel kuumusel kuldseks (nii umbes 1,5 minutit mõlemalt poolt).
  8. Söö kuumalt ning serveeri kõrvale näiteks quacamolet.
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>