Hea toidu kodu

Mõnusad mifu-nuudlid

Pearoog, Taimetoit | 14. dets. 2018 | By

Ma eeldan, et esimene küsimus tänast pealkirja lugedes on tõenäoliselt “A mis see mifu on?” 

Mina ka alles mõned nädalad ei teadnud, aga nüüd tean ja mul on täitsa hea meel, et tean. Mifu on Valio poolt välja töötatud piimast toodetud kõrge proteiinisisaldusega “asi” (no ei oska paremini nimetada :D), mis muutub praadides ülimõnusalt krõbedaks ja mis sobib mitmesuguste kastmete ning toitude valgusisaldust tõstma. Eestis seda minu teada veel ei müüda, aga ma usun, et küllap see varsti ka meie lettidele jõuab, sest tegemist on täitsa vahva asjaga.

Kui peaks seda millegagi võrdlema, siis mulle meenutab see kõige rohkem paneer juustu, mis on ka igati loogiline, sest mõlemad on ju piimatooted, mis praadides krõbedaks muutuvad. Paneeri ma samas esimese hooga nuudlitega kokku ei sobitaks, aga mifu tundus siia vägagi sobivat ja sobis ka. Lisaks muidugi ohtralt taimi – sibulat, porgandit, mõned seened, mis kappi ootama olid jäänud ja üht-teist veel. Kokku väga mõnus ja kiiresti valmiv kõhutäis!

 

Mõnusad mifu-nuudlid
Portsjoneid: 4
Hinda retsepti
Prindi
Ajakulu kokku
15 min
Ajakulu kokku
15 min
Vaja läheb:
  1. 250 g mifut
  2. Praadimiseks kookosõli
  3. 1 sibul
  4. Pöidlasuurune jupike ingverit
  5. 1 värskepunane tšilli
  6. 2 porgandit
  7. 6 šampinjoni
  8. 1 väiksem suvikõrvits
  9. 2 spl sojakastet
  10. 0,5 laimi mahl
  11. 200 g täistera riisinuudleid
  12. Serveerimiseks koriandrit ja rohelist sibulat
Juhtnöörid
  1. Pane riisinuudlid leigesse vette ning tõsta need ülejäänud toimingute ajaks kuhugi kõrvale pehmenema.
  2. Kõigepealt prae mifu õli sees igastküljest mõnusalt pruuniks, samal ajal haki peenelt sibul, tšilli ja ingver.
  3. Kui mifu krõbe, siis tõsta see pannilt kõrvale ning viska samale pannile sibul, tšilli ja ingver, maitsesta need kohe ka veidikese soolaga.
  4. Tükelda porgand ning viska see maitsetaimede juurde pannile.
  5. Lisa järjest juurde ka neljaks lõigatud seened ning hakitud suvikõrvits.
  6. Kui kõik sulle sobivalt pehme (mulle endale meeldib pigem krõmps), siis lisa pannile kurnatud nuudlid, viska pannile tagasi ka mifu ning maitsesta sojakastme ja laimiga.
  7. Serveeri koriandri ning rohelise sibulaga.
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>