Hea toidu kodu

Krõbeda nahaga lõhe sinepi ja spinatiga

Tervislik õhtusöök, mille valmistamiseks kulub ainult veerand tundi ja mis on samal ajal on nii maitselt kui väljanägemiselt täielik gurmee? Jah, see on täitsa võimalik! Jätkame sellesama kalakesega, kellega üleeile alustasime.

Lõhe nahk on krõbedaks praetuna täiesti vaimustav, ainult et soomused peab kindlasti enne eemaldama, muidu ei tule sellest midagi head välja 🙂 

Kasutasin sel korral spinati juures apelsini, sest sidrunit mul lihtsalt ei olnud, aga kõik tsitruselised annavad mõnusa tulemuse, seega katsetage julgelt. Ja ma ei väsi kordamast, et ärge kala palun üle küpsetage. Kui kala kahvliga katsudes juba kergesti “helbestub” (see ei ole normaalne sõna, ma saan aru, aga paremat ka välja ei suuda mõelda 🙂 ) siis on see juba piisavalt küps. Kui kala juba heledalt kuivaks küpsenud on, siis on ilmselgelt liiga hilja, seega pigem natuke vähem, kui rohkem.

Mulle piisab selle kalaroa lisandina spinatist, sest jõuan õhtul trennist koju nii umbes kell 8 ja nii hilja pole palju süüa enam kuidagi ei mõistlik ega ka vajalik. Kui tunned, et sellest väheks jääb, siis kindlasti sobib siia juurde ka näiteks aurutatud basmati riis või kartulivorm.

Krõbeda nahaga lõhe sinepi ja spinatiga
Portsjoneid: 2
Hinda retsepti
Prindi
Aeg ettevalmistuseks
5 min
Keetmise-küpsetamise aeg
10 min
Aeg ettevalmistuseks
5 min
Keetmise-küpsetamise aeg
10 min
Lõhe
  1. 2 umbes 150 grammist lõhefileed nahaga ja ilma soomusteta
  2. 2 tl täisterasinepit
  3. Soola
  4. Praadimiseks õli
Spinat
  1. 1 spl päevalilleseemneid
  2. 1 väike sibul
  3. 200 g spinatilehti
  4. Umbes poole apelsini mahl
  5. Soola
  6. Praadimiseks õli
Spinat
  1. Alusta sellest, et viska päevalilleseemned kuivale pannile röstima ning jäta nad sinna umbes minutiks, vahepeal raputa, et kõrbema ei läheks.
  2. Samal ajal koori ja viiluta sibul.
  3. Kui seemned valmis, tõsta need taldrikule, alanda pannil kuumus keskmiseni ning prae sibul õli ja sutsu soolaga klaasjaks.
  4. Seejärel viska samale pannile ka spinat ning prae aeg-ajalt segades, kuni see "kokku langeb".
  5. Lisa pannile ka apelsinimahl, prae veel umbes 30 sekundit ning tõsta panni sisu seemnete juurde taldrikule.
Lõhe
  1. Pane pann tulele tagasi ning tõsta kuumus kõrgeks.
  2. Tee lõhe nahaga poolele mõned ca 1 mm sügavused sisselõiked, et kuumus paremini jaguneks ning maitsesta fileed soolaga.
  3. Pane fileed panni peale vähese õli sisse nahaga pool allpool ning suru neid alguses kergelt panni vastu, et kogu nahk krõbedaks muutuks. Küpseta neid nahaga pool allpool umbes 3 minutit.
  4. Seejärel pööra kala ümber nimg küpseta neid teiselt poolt umbes 2 minutit.
  5. Siis pööra kala veel kord ümber, määri mõlemale fileele umbes 1 tl täisterasinepit, keera tuli kinni ning oledki serveerimiseks valmis.
Lõppakord
  1. Sega seemned ja spinat omavahel ning tõsta taldrikutele. Tõsta kala nahaga pool üleval spinatikuhjakestele ning naudi kohe.
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>