Hea toidu kodu

Kiiksuga täidetud munad

Vabariigi aastapäeva eel on tavaline see, et toidublogidesse ilmuvad retseptid kiluleibadest, täidetud munadest ja muust eestipärasest. Ei saa minagi viletsam olla ja täidetud munad on meie pere lemmikud kohe kindlasti. Härra elukaaslane tellis kunagi oma sünnipäevaks absurdselt suure koguse täidetud mune – ma täpselt ei mäleta, kas see oli 40 või 60, aga igal juhul mäletan ma siiamaani nende munade koorimist 😀 

Täidetud munad on traditsiooniliselt tehtud rohke või ja majoneesiga, mis ei tee neid just dieettoiduks. Pika laua peol koos kartulisalati, süldi, pasteedi, marineeritud seente ja muu hea paremaga on need paar korda aastas lihtsalt imelised. Aga ma kohe üldse ei arva, et häid asju ainult paar korda aastas sööma peaks. Kuigi tõele au andes ei keela ma endale ka rammusaid ampse peaaegu kunagi, siis võimalusel nende kergemaks muutmine nii, et maitse ei kannata, sobib mulle ka väga (kõik loomulikult selle nimel, et rohkem süüa saaksin 🙂 ).

IMG_20170219_130038

Ilmselt ei ole minu avokaadolembus enam üllatuseks ja nii kasutan ka selles retseptis munade täidisele massi ja kreemisuse andmiseks või ja majoneesi asemel hoopis seda mõnusat vilja. Maitse ei ole loomulikult päris sama, nagu klassikaliste munade puhul, aga kodune žürii hindas tulemuse isegi paremaks, kui klassikalise retsepti puhul. Igal juhul kuus muna, mis valmis tegin kadusid taldrikult meie kahe kõhtu nii umbes viie minutiga ja osutusid poolkogemata lõunasöögiks.

Kiiksuga täidetud munad
Sellest saab 12
Hinda retsepti
Prindi
Ajakulu kokku
25 min
Ajakulu kokku
25 min
Vaja läheb:
  1. 6 muna (palun vabalt ringi jooksnud kanade omi)
  2. 0,5 suuremat avokaadot (80g)
  3. 3 tl mahedat sinepit
  4. Suts soola
  5. Kaunistuseks rohelist sibulat ja tšillihelbeid
Juhtnöörid
  1. Pane munad külma veega pliidile, lase keema tõusta, keera kuumus maha ja lase munadel umbes 10 minutit kaane all kuumas vees seista.
  2. Seejärel loputa munad külma veega ning koori ära.
  3. Lõika munad pikuti pooleks, aseta valged serveerimisalusele ning kollased kaussi.
  4. Lisa kollastele pool küpset avokaadot, sinepit, maitse järgi soola ja surista kõik saumikseriga ühtlaseks.
  5. Maitse igaks juhuks, kas on ehk vaja veel sooja või sinepit lisada. Kui oled maitsega rahul, siis täida munavalgete poolikud kas pritskoti abil või lihtsalt lusikaga.
  6. Kaunistuseks haki munadele peale pisut rohelist sibulat ning puista tšillihelbeid.
http://kahvliga.ee/

IMG_20170219_130048

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>