Hea toidu kodu

Kergelt vürtsikas paneer india pähkli-tomatikastmes

Pearoog, Taimetoit | 27. mai 2018 | By

See retsept on minu jaoks tagasivaade Indiale – raudselt üks minu lemmiktoite kogu reisi jooksul. Seda imelikum on see, et pea pooleteist aasta jooksul ma selle toidu ise tegemiseni ei jõudnud. Vat ei oskagi öelda, et miks aga ju siis pidi nii olema. Nüüd olen seda aga viimase paari nädala jooksul mitu korda teinud ning teen raudselt veel ja õige varsti. 

Siin retseptis on pealtnäha küll hunnik erinevaid vürtse koos, aga tegelikult ei ole tegemist sugugi ülivürtsika kastmega. Välja arvatud muidugi juhul, kui kodus tavaline tšilli on otsa saanud ja selle asemel mõtled, et kasutaks pool habanerot, sest siis tuleb see kaste ikka korralikult vürtsine 🙂  Tegelikult täiendavad kõik need erinevad vürtsid üksteist imeliselt ja eriti mõnusalt mängib siin minu meelest kaasa fenkol. 

Olgu veel ära öeldud, et mingit “päris” ja traditsiooniline retsept see ilmselt ei ole või vähemalt ma ei ole näinud, et kuskil tomatipastat sarnasele kastmele lisatakse, aga vat mulle tundus, et just see aitab maitseid tasakaalustada, seega minu meelest on see retseptis igati omal kohal. Mulle igal juhul hirmsasti meeldib, loodetavasti sulle ka!

Aaa ja lisamärkus, et tegelikult saab sellest toidust lihtsa vaevaga ka vegan versiooni teha – superhästi sobivad  paneeri asemel näiteks suured valged võioad

Kergelt vürtsikas paneer india pähkli-tomatikastmes
Portsjoneid: 2
Hinda retsepti
Prindi
Aeg ettevalmistuseks
10 min
Keetmise-küpsetamise aeg
20 min
Aeg ettevalmistuseks
10 min
Keetmise-küpsetamise aeg
20 min
Vaja läheb:
  1. 50 g india pähkleid
  2. 200 g paneeri
  3. 1 väiksem sibul
  4. Pöidlasuurune jupp ingverit
  5. 1 punane tšillikaun
  6. 1 suurem tomat
  7. Praadimiseks õli (kui juhtub olema, siis sinepiõli)
  8. 1tl tšillipulbrit
  9. 0,5 tl kurkumit
  10. 0,5 tl koriandriseemneid
  11. 0,5 tl vürtsköömneid
  12. 0,5 tl fenkoliseemneid
  13. 0,5 tl soola
  14. 1 tl tomatipastat
  15. 0,5 tl suhkrut
  16. Serveerimiseks koriandrit
  17. Kõrvale riisi või lameleibasid
Juhtnöörid
  1. Säti india pähklid soovitavalt juba neli tundi varem umbes 2 dl vee sisse ligunema. Kui enne aega pole, siis proovi seda teha vähemalt pool tundi varem ning kasuta siis kuuma vett, mis aitab protsessi pisut kiirendada.
  2. Tükelda paneer umbes 1,5 cm kuubikuteks ning prae pannil õliga krõbedaks. Tõsta kõrvale.
  3. Haki sibul, ingver ning tšilli peeneks ning prae koos umbes 1 spl õliga keskmisel kuumusel aeg ajalt segades kuni sibul on klaasjas (umbes 8 minutit).
  4. Lisa pannile ka tükeldatud tomat, tõsta kuumis pisut kõrgemaks ning lase podiseda, kuni tomat on lagunenud (umbes 5 minutit).
  5. Vahepeal uhmerda peeneks kõik terved vürtsid, lisa ka kõik jahvatatud vürtsid ning lisa siis kogu see kupatus pannile, kus prae seda veel umbes 5 minutit päris tihedalt segades nii, et vürtsid kogu oma headuse vabastavad ning terve tuba imeliselt lõhnab.
  6. Kalla pannitäis ettevaatlikult pähklite juurde (vesi jäta alles), surista kõik ettevaatlikult saumikseriga ühtlaseks ning kalla siis pannile tagasi.
  7. Säti pann madalale kuumusele ning sega kastme sisse tomatipasta ja suhkur ning maitse, kas on vaja lisada veel soola või suhkrut või isegi tomatipastat. Kui maitse paika timmitud, siis lisa pannile tagasi paneer ning oledki valmis serveerima!
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>